Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:03 05 12 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Dosarul terenurilor din Portul Tomis, bun de judecat. Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache

ro

23 Mar, 2021 08:32 4433 Marime text

Judecătorul Gabriel Mustaţă, din cadrul Secției penale din Tribunalul Constanța, a decis începerea judecății în dosarul terenurilor din Portul Tomis! Decizia nu este definitivă. 
 
În cauză, Andrei Bodean, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, i-a trimis în judecată pe Decebal Făgădău, fost primar al municipiului Constanța, și pe Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa),
 
Oficial:
 
„Respinge, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate în cauză de către inculpaţii Făgădău Decebal şi Enache Marcela, cu privire la legalitatea sesizării instanţei şi a administrării probelor de către organele de urmărire penală, în dosarul de urmărire penală nr. 144/P/2019 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa. În baza art. 346 alin. 2 din Codul de procedură penală, constată competenţa şi legalitatea sesizării instanţei prin rechizitoriul emis la data de 22.12.2020, în dosarul de urmărire penală nr. 144/P/2019 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi dispune începerea judecăţii privind pe inculpaţii: 1) Făgădău Decebal, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, faptă prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. 1 din Codul penal; 2) Enache Marcela, trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, faptă prevăzută de art. 48 din Codul penal raportat la art. 132 din Legea nr. 78/2000 raportat la art. 297 alin. 1 din Codul penal cu aplicarea art. 5 alin. 1 din Codul penal. Cu drept de contestaţie, în termen de 3 zile de la comunicare, conform art. 347 alin. 1 din Codul de procedură penală. Pronunţată în camera de consiliu, la data de 22.03.2021. Document: Încheiere finală camera preliminară  124/2021  22.03.2021“.
 
În cauză, Dedebal Făgădău, la data presupusei fapte viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Tot în acest dosar a fost trimisă în judecată și Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa), bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Consiliul Local Constanţa este parte civilă.
 
În rechizitoriu, procurorul șef Andrei Bodean a reținut că, în cursul anului 2015, inculpații Decebal Făgădău și Marcela Enache și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța.
 
Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători, conform DNA.
 
Cele trei terenuri (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai terminat nici în ziua de azi.

 
Într-un alt dosar, Decebal Făgădău este judecat de Ştefania Pârlogea, de Tribunalul Constanţa, alături de Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii