Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial, de mâine Noi președinți în Curtea de Apel Constanța și Tribunalul Constanța, votați cu unanimitate la CSM!

ro

03 Nov, 2022 16:43 2438 Marime text


Astăzi, 3 noiembrie 2022, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, cu unanimitate, delegarea unor noi președinți în Curtea de Apel Constanța și, respectiv, Tribunalul Constanța.

Este vorba despre magistratul Ileana Anastasiu, care a fost delegată pe funcția de șef al Secției penale și pentru cauze penale cu minori și de familie a Curții de Apel Constanța, și, respectiv, despre magistratul Denis Gabriela Ghervase, delegată pe funcția de șef al Secției penale a Tribunalului Constanța.

Ambele delegări sunt valabile începând cu data de mâine, 4 noiembrie 2022, până la ocuparea funcțiilor, prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.

Așa cum arătam în edițiile anterioare, conducerea Secției penală a Curții de Apel Constanța era asigurată de vicepreședintele instanței, magistratul Claudiu Iulian Răpeanu, delegat cu atributii preşedinte secție începând cu data de 8 martie 2022.

Inițial, Curtea de Apel l-a propus pentru a fi delegat de CSM ca președinte al Secției penale pe magistratul Marius Cristian Epure, fostul președinte al Curții, cu data de 1 februarie 2022.

Totuși, Secția pentru Judecători a CSM a respins această propunere, cu cinci voturi pentru respingere, două pentru admitere și două nule, în ședința din data de 25 februarie 2022.

Așa se face că atribuțiile de președinte al secției i-au fost delegate magistratului Claudiu Iulian Răpeanu.

De mâine, 4 noiembrie 2022, secția va fi condusă de magistratul Ileana Anastasiu.

În ce privește Secția penală a Tribunalului Constanța, conducerea secției a fost asigurată de magistratul Lucian Lică, președintele secției, recent eliberat din funcția de magistrat ca urmare a pensionării.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii