Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial, de la Parchetul Tribunalului! Arestare în cazul incendierii de la Medgidia

ro

08 Aug, 2022 15:42 1306 Marime text


Trei persoane au fost arestate, la cererea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, într-un dosar ce vizează tentativă la infracțiunea de omor calificat, după ce acestea ar fi incendiat mai multe persoane din Medgidia.

Iată ce spun reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța:

Prin ordonanţa din data de 06 august 2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii R.R., R.B. şi R.R., tată şi fii, acuzaţi pentru săvârşirea unei tentative la infracţiunea de omor calificat şi care au fost reţinuţi pe timp de 24 de ore în cursul aceleiaşi zile.

Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în noaptea de 04/05 august 2022, în jurul orei 02:00, pe fondul unei stări conflictuale generate de acuzele persoanelor vătămate fraţi A.N. şi A.G. că inculpaţii îl folosesc pe tatăl lor la cerşit în Italia, urmate de mesaje indecente şi jignitoare transmise pe TikTok, cei trei inculpaţi s-au deplasat cu autoturismele personale în municipiul Medgidia, zona grădinilor improvizate din cartierul Nord, la locuința persoanelor vătămate A.G. și I.Z., unde se aflau patru adulţi şi şase copii, iar acolo, în timp ce le-au adresat cuvinte indecente, injurioase şi de amenințare cu moartea, le-au agresat pe cele patru persoane adulte din locuinţă, pe care le-au lovit cu diferite obiecte contondente (răngi metalice şi furci) și le-au stropit cu substanțe inflamabile (probabil benzină), apoi le-au incendiat.

Dintre persoanele agresate au suferit arsuri grave pe corp, între 15 şi 60 %, un număr de trei adulți, respectiv A.N., A.G. și I.Z., dar și o minoră în vârstă de 10 ani, I.S. În prezent, doi dintre adulţi şi minora sunt internaţi în stare gravă în două spitale, din Constanța şi Bucureşti.

În cursul zilei de 06 august 2022 procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă a celor trei inculpaţi, pentru următoarele 30 de zile, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii