Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:30 18 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial, de la IPJ Constanța Tânărul care a lăsat fără cârnați o familie din Nicolae Bălcescu, arestat preventiv

ro

14 Jan, 2022 00:00 3627 Marime text
 
  • În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
 
Ionuț F., de aproximativ 30 de ani, unul dintre cei doi bărbați din localitatea Nicolae Bălcescu cercetați într-un dosar penal după ce au furat mai multe scule electrice, dar și o carcasă de porc de aproximativ 50 de kilograme, cârnați și tobă, din magazia unui localnic, a fost arestat preventiv.
 
Decizia este definitivă și a fost luată de judectorii de la Tribunalul Constanța, care au anulat decizia Judecătoriei Constanța ce respinse ca neîntemeiată propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, de luare a măsurii arestării preventive.
 
În continuare, celălalt inculpat (Gheorghe P.) a fost palsat sub control judiciar.    
 
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la secţia de poliţie în raza căreia domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat. În baza art. 215 alin. 2 c. proc. pen., pe timpul controlului judiciar, impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii: - să nu depăşească limita teritorială a judeţului Constanţa, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; - să comunice periodic, respectiv lunar, informaţii relevante despre mijloacele sale de existenţă.
 
Instanța i-a atras atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
 
Oficial, de la IPJ Constanța:
 
La data de 4 ianuarie 2022, polițiști din cadrul Secției 2 Rurală Mihail Kogălniceanu au fost sesizați, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în noaptea de 3/4 ianuarie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns în curtea imobilului său, iar dintr-o anexă ar fi sustras un aparat de sudură, 2 flexuri, un pistol pneumatic, precum și mai multe produse alimentare.
 
În scurt timp de la sesizare, polițiștii au identificat 2 bărbați, de 30, respectiv 31 de ani, bănuiți de comiterea faptei. 

 
Prejudiciul, în valoare de aproximativ 4.500 de lei, a fost recuperat în totalitate și predat părții vătămate.
 
În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.
 
Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Un constănțean a ajuns după gratii pentru furt. Ce pedeapsă a primit
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii