Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:06 06 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial, de la CNSAS Verdict de necolaborare pentru un fost magistrat din conducerea Parchetului Curții de Apel Constanța (document)

ro

17 Jun, 2020 00:00 1158 Marime text
  • Gigel Marian Alexandru a deținut funcția de procuror șef al Secției Urmărire Penală până la pensionare
În acord cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 293/2008 şi ale Hotărârii nr. 2/2008 privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare al Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, Colegiul C.N.S.A.S. a dezbătut, pe ordinea de zi a şedinţei de zi, din 9 iunie, situația unui magistrat din Constanța.

Concret, este vorba despre procurorul Gigel Marian Alexandru, fost procuror șef secție Urmărire Penală în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. În luna februarie, Consiliul Superior al Magistraturii a decis să înainteze președintelui României propunerea de eliberare din funcție, prin pensionare, a magistratului constănțean.
În cazul său, Colegiul a infirmat notele de constatare și a dispus eliberarea unei adeverințe din care să rezulte că persoana verificată nu a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia. (vezi Secțiunea Document)


Magistratul Gigel Marian Alexandru a candidat în anul 2016 la funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. La momentul respectiv, însă, concursul a fost câştigat de magistratul Gigi Valentin Ştefan. În toamna anului trecut, procurorul Marian Alexandru a fost delegat în funcţia de procuror-şef al Secţiei Urmărire Penală a Parchetului Curţii de Apel Constanţa.
Procurorul constănțean a ieșit la pensie începând cu luna martie 2020.

În Secțiunea Document puteți consulta comunicatul complet remis de CNSAS.Citește și:

Au primit verdicte de necolaborare! Trei magistrați din Dobrogea, în atenția CNSAS (document)
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii