Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:55 03 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Agent de pază înjunghiat la Costinești! Principalii suspecți, arestați preventiv

ro

30 Jun, 2021 11:54 568 Marime text

 
 
Tribunalul Constanța a decis în urmă cu puțin timp arestarea preventivă a celor doi bărbați din Constanța acuzați că ar fi bătut și înjunghiat un agent de pază din Costinești.
 
Decizia nu este definitivă.
 
Cei doi sunt acuzați de loviri sau alte violenţe și de tentativă la infracţiunea de omor.
 
Decizia oficială
 

Solutia pe scurt: În baza art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e C.pr.pen., art. 226 alin. 1 C.pr.pen. rap. la art. 223 alin. 2 C.pr.pen. Admite în parte propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Marius T., pentru săvârșirea a două infracţiuni de loviri sau alte violenţe, (persoane vătămate ...). pe o durată de 30 de zile.
 
Dispune arestarea preventivă a inculpatului Nicolae T., pentru săvârșirea unei tentative la infracţiunea de omor şi infracțiunea de loviri sau alte violenţe, pe o durată de 30 de zile.
 
Respinge cererea de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu. Respinge cererea formulată de luare a măsurii preventive a controlului judiciar sau a arestului la domiciliu.
 


Cu contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare.

 
Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Agentul de pază a fost operat și are nevoie de aproximativ 20 de zile de îngrijiri medicale.    
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii