Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:44 11 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Obiecțiuni. Se așteaptă pronunțarea în procesul pentru Colecția Dinu și Sevasta Vintilă, a Muzeului din Topalu

ro

12 Mar, 2021 00:00 1451 Marime text
  • Decizia va fi pronunțată în procesul în care este solicitată revocarea donației făcute de doctorul Gheorghe Vintilă, în anul 1960, comunei Topalu.
  • Completul de judecată, format din magistrații Irina Alexandra Boldea și Doru Benescu, va lua o decizie privind obiecțiunile aduse de părți raportului de expertiză.
  • În momentul de față, Mario Vintilă le solicită judecătorilor să dispună revocarea donației.

oment important la Curtea de Apel Galați, în procesul în care se dispută soarta Colecției Dinu și Sevasta Vintilă, din Topalu.

Completul de judecată, format din magistrații Irina Alexandra Boldea și Doru Benescu, a amânat pentru data de 18 martie 2021 pronunțarea asupra obiecțiunilor formulate cu privire la raportul de expertiză efectuat în cauză.

Decizia va fi pronunțată în procesul în care este solicitată revocarea donației făcute de doctorul Gheorghe Vintilă, în anul 1960, comunei Topalu. Donația este reprezentată de circa 200 de tablouri și opere de artă ce compun Colecția Dinu și Sevasa Vintilă.

În urma donării operelor de artă a fost creat Muzeul de Artă Dinu și Sevasta Vintilă, din Topalu, ce aparține de Muzeul de Artă Constanța.

În momentul de față, Mario Vintilă le solicită judecătorilor să dispună revocarea donației.

În proces, Mario Vintilă, reprezentat de casa de avocatură din București Mușat & Asociații S.P.R.L., are ca adversari Muzeul de Artă Constanța și, respectiv, Muzeul de Artă Dinu și Sevasta Vintilă Topalu, reprezentați de casa de avocatură din Capitală Țuca Zbârcea & Asociații.

Cazul se judecă la Galați după ce Mario Vintilă a solicitat strămutarea procesului de la Constanța.

Operele de artă au fost supuse unei noi expertize, întocmită de specialistul Alexandrina Cuțui, din cadrul Muzeului Bucovinei.

Judecătorii gălățeni se vor pronunța asupra obiecțiunilor aduse de părțile din proces raportului de expertiză.


Citește și:

Dosarul Colecției Dinu și Sevasta Vintilă, pe masa judecătorilor gălățeni. Ce se așteaptă la termenul de azi
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii