Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:50 15 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O parohie din Arhiepiscopia Tomisului revendică un teren preluat abuziv de comuniști, la sistematizarea orașului

ro

31 Mar, 2021 00:00 2154 Marime text
  • Dosarul cu numărul 384/118/2021 va fi analizat de judecătorii Tribunalului Constanța la data de 22 aprilie 2021.
  • „Este vorba despre un teren ce se afla în proprietatea parohiei și care a fost preluat abuziv de comuniști, la sistematizarea orașului“, a precizat preotul Eugen Tănăsescu.
  • Arhiepiscopia Tomisului – Parohia Ortodoxă Română „Adormirea Maicii Domnului II“ a chemat în judecată Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, Statul Român, Ministerul Finanțelor și Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor.
Judecătorii Tribunalului Constanța au fost chemați să împartă dreptatea într-un litigiu între Parohia Adormirea Maicii Domnului II și Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților.
 
Cazul a fost înregistrat în luna ianuarie 2021 pe rolul Tribunalului Constanța, sub numărul 384/118/2021, și urmează să fie analizat de magistrați la data de 22 aprilie 2021.
 
Părți în cauză sunt Arhiepiscopia Tomisului – Parohia Ortodoxă Română „Adormirea Maicii Domnului II“, în calitate de reclamant și, respectiv, Ministerul Finanțelor Publice, Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice, Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor și Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, în calitate de pârâți.
 

Teren aflat în proprietatea parohiei

 
Părintele Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, a declarat pentru ZIUA de Constanța că, la baza procesului stă un teren ce aparținea parohiei și care a fost preluat abuziv în timpul regimului comunist, procedura făcându-se prin instanță.
 
„Este vorba despre o chestiune pur formală, procedura făcându-se prin instanță. Este vorba despre un teren ce se afla în proprietatea parohiei și care a fost preluat abuziv de comuniști. Parohia se află pe bulevardul Tomis, în zona Dacia și, la sistematizarea orașului, comuniștii au preluat abuziv terenul aflat în proprietatea parohiei“, a precizat preotul Eugen Tănăsescu.
 
Totodată, acesta a precizat că nu cunoaște detalii în legătură cu suprafața exactă a terenului în cauză ori cu amplasarea acestuia.
 
Așa cum am precizat anterior, cazul va fi analizat de Tribunalul Constanța, în completul Fond civil 16, la data de 22 aprilie 2021.
 
Oricare va fi hotărârea Tribunalului Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 
Citește și:

#citeșteDobrogea:
Preotul Nicolae Paveliu, 147 de ani de la naștere. A lăsat Constanței două monumente istorice

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii