Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O mămică şi copilul ei de 11 luni, morţi într-un accident rutier din Eforie Nord. Prima condamnare

ro

11 Feb, 2019 00:00 2423 Marime text
Judecătoria Constanţa s-a pronunţat în dosarul unui tragic accident rutier produs în luna iunie 2015, în Eforie Nord, eveniment în urma căruia o mămică şi copilul ei de 11 luni au decedat. Inculpatul a luat doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de patru ani.
 
Inculpatul a fost obligat ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. Inculpatului i-a fost impusă obligaţia de a frecventa un program de reintegrare socială derulat de serviciul de probaţiune.
 
Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei/Consiliului Local Sector 2 Bucureşti pe o perioadă de 80 de zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.
 
Instanţa a admis în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă (…), în contradictoriu cu inculpatul şi partea responsabilă civilmente S.C. O. S.A. şi obligă partea responsabilă civilmente la plata către partea civilă a sumei de 1271,12 de lei cu titlu de daune materiale reprezentând cheltuieli medicale şi la plata sumei de 80.000 de euro, cu titlu de daune morale.
 
Admite în parte acţiunile civile formulate de părţile civile (…) şi obligă partea responsabilă civilmente S.C. O. S.A la plata următoarelor sume de bani cu titlu de daune morale: - suma de 40.000 de euro cu titlu de daune morale către partea civilă (…) (20.000 de euro pentru decesul fiicei (…) şi 20.000 de euro pentru decesul nepotului (…)), la care se adaugă dobânda legală de la data de 14.06.2015 şi până la data de plăţii efective. - suma de 40.000 de euro cu titlu de daune morale către partea civilă (…) (20.000 de euro pentru decesul fiicei (…) şi 20.000 de euro pentru decesul nepotului (…)), la care se adaugă dobânda legală de la data de 14.06.2015 şi până la data de plăţii efective. - suma de 50.000 de euro cu titlu de daune morale către partea civilă (…) (25.000 de euro pentru decesul mamei (…) şi 25.000 de euro pentru decesul fratelui (…)), la care se adaugă dobânda legală de la data de 14.06.2015 şi până la data de plăţii efective. - suma de 40.000 de euro cu titlu de daune morale către partea civilă (…) (20.000 de euro pentru decesul surorii (…) şi 20.000 de euro pentru decesul nepotului (…)) şi suma de 5.521,60 de lei cu titlu de daune materiale, la care se adaugă dobânda legală de la data de 14.06.2015 şi până la data de plăţii efective.
 
Mai departe, instanţa a obligat partea responsabilă civilmente la plata către partea civilă (…) a unei prestaţii lunare evaluate la (…) din venitul mediu lunar net din ultimul an înainte de decesul victimei (…), de la data de 14.06.2015 (data producerii accidentului) şi până la împlinirea vârstei de 18 ani de către partea civilă.
 
Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii arată că inculpatul (şoferul unui microbuz) ar fi încercat să evite din scurt impactul cu autoturismul din faţa sa, al cărui conducător a semnalizat târziu schimbarea direcţie. Microbuzul a intrat pe contrasens, a acroşat un alt autoturism, care s-a rostogolit de câteva ori, după care a ajuns pe celălalt sens de mers unde a fost lovit încă o dată de o maşină care circula regulamentar şi în care se afla tânăra mămică. Impactul a fost unul extrem de puternic, încât cele trei maşini au fost proiectate la câteva zeci de metri distanţă unele faţă de celelalte.
 
În urma accidentului, un copil, de 11 luni, pasager în cea de-a treia maşină, a fost declarat mort la câteva ore de la accident. După două zile a decedat şi tânăra mămică.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii