Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:10 29 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O femeie din Caracal a „uitat“ că este căsătorită și s-a mai măritat odată! A fost condamnată

ro

01 Aug, 2022 15:04 3337 Marime text


Trimisă în judecată de Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, o femeie, domiciliată în municipiul Caracal, acuzată de săvârşirea infracţiunilor de bigamie și de fals în declaraţii, a fost condamnată la un an și patru luni de închisoare cu suspendare.

Magistrații au dispus ca, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei mun. Caracal, jud. Olt sau la Liceul Teoretic Mihai Viteazul Caracal, jud Olt.

Instanța a dispus anularea actului de căsătorie încheiat în Registrul de Stare civilă si păstrat în Registrul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor de catre SPCLEP Caracal, a certificatului de căsătorie înregistrat la Primăria Mun. Caracal şi a declaraţiei pe propria răspundere dată de inculpată în faţa ofiţerului de stare civilă.

Decizia Judecătoriei Caracal nu este una definitivă!

Conform procurorilor, femeia s-a măritat prima dată în august 2005.

Deşi nu a divorțat de soț iar acesta nu figurează decedat, la finele anului 2019, inculpata s-a prezentat alături de un alt bărbat la Primăria Municipiului Caracal, unde au depus declarația de căsătorie și actele necesare încheierii căsătoriei.

În faţa ofițerului de stare civilă, inculpata a declarat că nu a mai fost căsătorită.
 
Ulterior, femeia a fost descoperită de angajații Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Caracal.    

De menționat că potrivit datelor puse la dispoziție de Portalul instanțelor de judecată, în prezent, la nivel național există câteva dosare penale având ca obiect „bigamia (art.376 NCP)“.

În aceste cauze penale sunt inculpate trei femei și un bărbat, acesta fiind din Năvodari, județul Constanța.
 
Cazul acestuia a fost soluționat de magistrații Judecătoriei Constanța și Curtea de Apel Constanța  prin aplicarea unei pedepse definitive - şase luni de închisoare cu suspendare.

Cel în cauză a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Serviciului Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Oraşului Năvodari sau în cadrul Direcției de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei Constanţa, afară de cazul în care din cauza stării de sănătate inculpatul nu poate presta această muncă.

Conform actului de sesizare a instanţei, cel în cauză este suspectat că, de-a lungul anilor, s-a căsătorit cu trei femei, fără a divorţa legal de vreuna. De menţionat că, până să intre anchetatorii pe fir, femeile nu au ştiut de isprava individului.
 
Potrivit art. 376 din Codul penal (Bigamia), încheierea unei noi căsătorii de către o persoană căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Persoana necăsătorită care încheie o căsătorie cu o persoană pe care o ştie căsătorită se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii