Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:42 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Municipiul Constanţa nu renunţă, nu plăteşte Ce spune Decebal Făgădău despre procesul cu Asociaţia Culturală „Mişcarea Teatrală“

ro

06 Feb, 2018 00:00 924 Marime text
Municipiul Constanţa nu renunţă în faţa Asociaţiei Culturale „Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului“! Zilele trecute, judecătorii Tribunalului Constanţa au admis cererea asociaţiei formulată în contradictoriu cu Municipiul Constanţa prin Primar. Pe cale de consecinţă, instanţa a dispus obligarea Municipiului Constanţa să achite asociaţiei suma de 357.739,25 de lei. Banii reprezintă un rest de plată neachitat (a doua tranşă), conform contractului de finanţare nerambursabilă nr. 94515/01.07.2016, pentru Festivalul Verii 2016.
 
Primarul Constanţei, Decebal Făgădău, a declarat că va contesta decizia Tribunalului. Pe cale de consecinţă, dosarul va fi trimis spre soluţionare instanţei superioare, respectiv Curtea de Apel Constanţa. De menţionat că, oricare va fi decizia acestei instanţe, aceasta va fi definitivă.


 
Iată decizia Tribunalului Constanţa din data de 1 februarie: „Admite cererea precizată, formulată de către reclamanta Asociaţiei Culturale «Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului», în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Constanţa prin Primar. Obligă pârâtul la validarea raportului final de activitate şi a raportului financiar, conform contractului de finanţare nerambursabilă nr. 94515/01.07.2016, în termen de 30 de zile de la data rămânerii definitivă a hotărârii. Obligă pârâtul la plata sumei de 357.739,25 de lei, reprezentând rest de plată neachitat (a doua tranşă), conform contractului de finanţare nerambursabilă nr. 94515/01.07.2016. Ia act că s-au solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare“.
 
Prin intermediul unui comunicat de presă, Asociaţia Culturală „Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului“ arată că Festivalul Verii 2016 a fost organizat de „Asociaţia Culturală «Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului» şi finanţat de Primăria Municipiului Constanţa, în urma atribuirii contractului de finanţare nerambursabilă pentru realizarea proiectului nonprofit de interes general“.
 
„Însă, din cauza contestaţiilor, acesta s-a semnat în ziua în care trebuia să debuteze festivalul, astfel că evenimentul a început în data de 15 iulie 2016, iar primele două weekenduri au fost recuperate până pe 4 septembrie. Din cauza acestor întârzieri şi a incertitudinii până la data de 1 iulie, programul festivalului a suferit modificări, care însă nu au diminuat calitatea evenimentului şi au fost anunţate finanţatorului în fiecare săptămână.
Din păcate, la un an de la închiderea festivalului, după ce Asociaţia Culturală «Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului» a intentat proces Primăriei Municipiului Constanţa, deoarece nu achitase încă tranşa a II-a a finanţării nerambursabile, reprezentaţii municipalităţii au considerat că proiectul nu îndeplinise toate condiţiile impuse şi nu mai trebuiau să plătească întreaga valoare a contractului. A fost nevoie de câteva luni pentru studierea miilor de pagini ale dosarului de decontare de către completul de judecată, iar pe 1 februarie 2018, Tribunalul Constanţa a dat câştig de cauză organizatorului Festivalului Verii 2016 - Carusel Cooltural, obligând Primăria la validarea rapoartelor finale de activitate şi financiare şi la achitarea restului de plată, bani pe care artiştii şi colaboratorii care au participat la eveniment îi aşteaptă de la sfârşitul anului 2016, când trebuia finalizată decontarea întregii finanţări alocate pentru desfăşurarea festivalului“, conform Asociaţiei Culturale „Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului“. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii