Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:31 07 10 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ
a

Miza este baza Hidrotehnica. Universitatea Maritimă din Constanța uzitează de toate căile de atac în cadrul procesului deschis Consiliului Local Constanța

ro

08 Aug, 2022 00:00 1270 Marime text
  • Magistrații de la Tribunalul Constanța au respins în luna iulie a.c. cererea formulată de Universitatea Maritimă din Constanța de suspendare executare act administrativ HCL nr. 118/31.03.2022
  • Este vorba despre Hotărârea Consiliului Local Constanța prin care solicită trecerea Complexului Sportiv “Hidrotehnica” în administrarea Consiliului Local
  •  Universitatea Maritimă din Constanța a preluat în administrare Complexului Sportiv “Hidrotehnica” în baza H.G. 385/02.05.2012
  • În prezent Universitatea asigură prin sala de sport desfășurarea tuturor activităților sportive din planul de învățământ al studenților
  • Pe 3 august a.c. UMC a declarat recurs la Curtea de Apel Constanța, secția de contencios administrativ și fiscal în dosarul nr. 3982/118/2022

Magistrații de la Tribunalul Constanța au respins în luna iulie a.c. cererea formulată de Universitatea Maritimă din Constanța de suspendare executare act administrativ HCL nr. 118/31.03.2022.
 
Este vorba despre Hotărârea Consiliului Local Constanța prin care solicită trecerea Complexului Sportiv “Hidrotehnica” în administrarea Consiliului Local.  

Iată soluția pe scurt în dosarul nr. 3982/118/2022: „Admite excepția inadmisibilității. Respinge cererea, ca inadmisibilă. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, la Tribunalul Constanța. Pronunţată astăzi, 14.07.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”.

Vă reamintim, Universitatea Maritimă din Constanța a preluat în administrare Complexului Sportiv “Hidrotehnica” în baza H.G. 385/02.05.2012.
 
În prezent Universitatea asigură prin sala de sport desfășurarea tuturor activităților sportive din planul de învățământ al studenților, activități de pregătire sportivă prin cercurile sportive, precum și activități de pregătire ale altor elevi și studenți în conformitate cu prevederile H.G. 385/02.05.2012.

Principalul motiv pentru care Baza „Hidrotehnica” a trecut la UMC în urmă cu 10 ani a fost echipa de handbal feminin CSU Neptun. Echipa s-a salvat în acel an de la retrogradare.

„Obligația majoră a Universității care derivă din actul normativ menționat, este aceea de a menține destinația actuală a imobilului și de a asigura gratuitatea desfășurării activităților specifice Ministerului Educației.

Consiliul de Administrație al UMC susține că de la preluarea Complexului Sportiv “Hidrotehnica” și până astăzi Universitatea a realizat o serie de intervenții pentru asigurarea funcționalității sălii de sport în valoare de aproximativ 220.000 euro”,  a declarat pentru ZIUA de Constanța, președintele Senatului UMC, prof. univ. dr. Cornel Panait.
 
Panait a mai precizat că UMC se află în discuții avansate cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții pentru reabilitarea sălii de sport din cadrul Complexului Hidrotehnica iar una dintre clădirile din cadrul complexului vor fi transformate din toamna acestui an în bibliotecă universitară.

Vă reamintim, în cadrul ședinței de CLM din 31 martie, în care a fost adoptată hotărârea, primarul Vergil Chiţac a precizat că „există un raport al Direcţiei Judeţene a Tineretului şi Sportului care spune că nu v-aţi îndeplinit aceste obligaţii. Dacă făceaţi investiţii importante acolo, ar fi fost poate imoral să luăm imobilul. Guvernul va decide dacă va rămâne la dvs. sau dacă ne-o dă nouă spre administrare”.

Pe 3 august a.c. UMC a declarat recurs la Curtea de Apel Constanța, secția de contencios administrativ și fiscal în dosarul nr. 3982/118/2022. Deocamdată nu s-a acordat niciun termen pentru judecarea apelului, dat fiind că magistrații se află în vacanță.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Ce se va întâmpla cu Hidrotehnica? UMC pierde procesul cu Consiliul Local Constanța!

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii