Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:51 30 11 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militar din Constanța, trimis în judecată pentru tâlhărie

ro

25 Oct, 2019 00:00 1618 Marime text

Un militar din Constanța a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, pentru tâlhărie. Cauza se află pe rolul Tribunalului Militar București, primul termen fiind stabilit pentru finele lunii. În prezent, inculpatul (soldat în cadrul U.M.02053 Constanța) se află sub control judiciar.   
 
Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată, ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura, sau în faţa căruia se află cauza, despre schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie de la domiciliu, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
 
Totodată, inculpatului i s-a impus ca, pe timpul controlului judiciar, să respecte şi obligaţiile prevăzute la art. 215 alin. 2 lit. a), d) şi j) C.pr.pen., respectiv: d) să nu depăşească limita teritorială a judeţului Constanţa, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se află cauza; e) să nu se apropie de martorii din dosar, să nu comunice cu aceste persoane direct sau indirect pe nicio cale; f) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme, nici chiar în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, sens în care va fi informată şi U.M.02053 Constanța la care este încadrat.
 
„Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. Supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se realizează de către lucrătorii de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, în condiţiile legii. Câte o copie a încheierii se comunică inculpatului, persoanei vătămate, unităţii de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte inculpatul, respectiv Secţia 4 Poliţie Constanţa, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor Constanţa, U.M. 02053 Constanța, precum şi Poliţiei de Frontieră Române“, potrivit minutei judecătorești.  Decizia nu este definitivă.
 
Zilele trecute, instanța a dispus începerea judecăţii.
 
Tribunalul a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București privind pe inculpatul soldat în cadrul U.M. 02053 Constanţa, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie prev. de art.233 alin.1 C.pen., precum şi legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
 
Decizia Tribunalului nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea Militară de Apel București.  
 
Citește și

 
MApN, întâlnire cu structurile asociative ale personalului militar în activitate, rezervă, retragere și ale veteranilor de război

Instigare publică și incitare la ură sau discriminare Un militar de la UM 0764 din Portul Constanța, scos de sub urmărire penală

Un subofiţer ISU din judeţul Dâmboviţa, trimis în judecată pentru luare de mită

România va participa la Jocurile Mondiale Militare. Sportivii, primiţi de conducerea Statului Major al Apărării
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii