Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militar de la UM 01853 Capu Midia, prins băut la volan!

ro

11 Nov, 2021 00:00 3517 Marime text

 
  • Într-un alt caz, un militar din cadrul UM 02151 Ovidiu, a tras un foc de armă către un câine (rasa Bichon Frise), în timp ce se afla pe bulevardul Aurel Vlaicu, din municipiul Constanța.
 
  • Militarul a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de practicare a tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive, rănirea sau schingiuirea animalelor și de uz de armă fără drept, este nemulțumit de pedeapsă.
 
Procurorii din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București au dispus trimiterea în judecată a unui fost militar în cadrul U.M. 01853 Capu Midia, pentru săvârşirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe prev. de art.336 alin.1 C.pen.
 
Pentru că cel în cauză și-a dat demisia din Armată, instanța a admis excepţia necompetenţei după calitatea persoanei a Tribunalului Militar Bucureşti și au declinat competenţa de soluţionare a cauzei privindu-l pe inculpat, trimis în judecată prin rechizitoriul nr.360/P/2020 din 06.04.2021 al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, în favoarea Tribunalului Constanţa, căruia i s-a trimis dosarul.
 
Primul termen a fost stabilit pentru anul viitor.
 
Din păcate, militarul în cauză nu este primul ajuns în atenția magistraților.
 
Curtea Militară de Apel Bucureşti a decis condamnarea definitivă a unui militar din municipiul Mangalia, județul Constanța, în baza unui acordul de recunoaştere a vinovăţiei, la un an și 11 luni de închisoare pentru săvârşirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
În acordul de recunoaștere a vinovăției se arată că la data de 02 februarie 2019, lucrătorii de poliție din cadrul Serviciului Rutier Constanța, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit în trafic autoturismul marca Opel (...), condus de militar pe bulevardul I.C. Brătianu, din municipiul Constanța.
 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,12 mg/litru alcool pur în aerul respirat. Acesta a declarat verbal că nu are permisul de conducere asupra sa, motiv pentru care a fost sancționat contravențional și i s-a adus la cunoștință că are obligația de a se prezenta la sediul Serviciului rutier pentru a preda permisul de conducere.
 
Ulterior, cu ocazia verificărilor efectuate în cadrul Compartimentului Implementări Abateri, s-a constatat că inculpatul a fost depistat anterior, la data de 19 ianuarie 2019, conducând un autoturism care nu avea drept de circulație în România, fiindu-i reținut permisul de conducere.
 
Alt caz 
 
În noiembrie 2020, un militar din cadrul Forțelor Navale, trimis în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, a fost condamnat definitiv! Curtea Militară de Apel București a decis condamnarea inculpatului la doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare.
 
„Victima“, un Bichon Frise
 
În martie 2016, aproape de ora 14.00, un militar din Ovidiu a tras un foc de armă către un câine (rasa Bichon Frise), în timp ce se afla pe bulevardul Aurel Vlaicu.
 
Ulterior, în 2020, militarul, din cadrul UM 02151 Ovidiu, a fost condamnat pentru săvârșirea infracțiunilor de practicare a tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive, rănirea sau schingiuirea animalelor și de uz de armă fără drept, este nemulțumit de pedeapsă.
 
În primă instanță, Tribunalul Militar București a decis condamnarea inculpatului la un an și trei luni de închisoare. Instanța a amânat aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de doi ani. Nemulțumit, militarul a contestat decizia Tribunalului Militar București la Curtea Militara de Apel București.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
 
Galeria militarilor și polițiștilor din Constanța condamnați pentru diverse infracțiuni. Ultimul dosar soluționat
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii