Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:29 15 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mamaia Water Sport, care deține academia de ski nautic a familiei Tucan, vrea să obțină în instanță autorizație de funcționare de la Primăria Constanța

ro

01 Apr, 2021 00:00 516 Marime text
  
  •  Mamaia Water Sport SRL, subcontractor al JT Water Sports SRL a înregistrat  alt dosar,  pe rolul secției contencios și administrativ, prin care solicită magistraților de la Tribunalul Constanța să oblige primăria Constanța și pe primarul municipiului Constanța să emită un act administrativ
  • Este vorba despre autorizația de funcționare pentru Academia de ski nautic a familiei fiului lui Jean Paul Tucan. Magistrații nu au fixat deocamdată un termen în dosarul nr. 2464/118/2021.
  • Societatea a depus documentele necesare pentru emiterea autorizației de la începutul acestui an, însă primăria Constanța nu le-a eliberat autorizația de funcționare
  • Fără acest document, antrenamentele și competițiile nu se pot organiza în cadrul bazei nautice
  • Siutghiol se află în administrarea statului și în administrarea primăriei Constanța, însă situația pare neclară, până când Guvernul va lua o decizie concretă urmare a deciziei CCR
  • Vă reamintim, în 2019, Tucan a câștigat un contract de închiriere a cuvetei lacului Siutghiol și a luciului de apă aferent pentru 4000 mc pentru care plătește anual 120.000 lei
 
La începutul acestui an, JT Grup Oil SRL obținea acordul de mediu pentru centrul de agrement nautic din Mamaia pentru un proiect de amenajare a unui centru de agrement nautic „Amenajare centru de agrement nautic”, în municipiul Constanța, stațiunea Mamaia-Cuveta Lac Siutghiol, zona Hotel Delta, unde titular este JT Grup Oil SRL.

Câteva săptămâni mai târziu, JT Grup Oil SRL, în calitate de reclamant chema în judecată Consiliul Local al municipiului Constanța și UAT municipiul Constanța într-un dosar înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secția de contencios-administrativ și fiscal. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța la începutul lunii martie a.c și are ca obiect suspendarea executării act administrativ HCL nr. 35/29.01.2021.

Hotărârea atacată privește încetarea valabilității HCL nr.175/2019 (prin hotărâre s-a votat în baza Legii din 2010 care prevede, printre altele, darea în administrarea Consiliului Local al Municipiului Constanța, dar şi a consiliilor locale din Năvodari şi Ovidiu a unei suprafețe de 1.077,22 ha din cuveta lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apă aferent, aflate în domeniul public al statului și în administrarea Administrației Naționale Apele Române) privind încheierea prin licitație publică a cuvetei lacului Siutghiol și a luciului de apă aferent pentru desfășurarea de activități de agrement, divertisment, culturale și sportive.
Prin adoptarea HCLM din luna ianuarie a.c., contractul de închiriere câștigat pe 15 ani de societatea deținută de omul de afaceri Jean Paul Tucan pentru centrul deținut lacului Siutghiol era pus sub semnul întrebării.
Decizia CLM Constanța a fost aprobată, după ce pe 6 octombrie 2020, Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că Legea nr.42/2010 privind darea în administrarea autorităților administrației publice locale a unor bunuri aflate în domeniul public al statului este neconstituțională, în ansamblul său. Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanței de judecată care a sesizat Curtea Constituțională, respectiv Tribunalului Constanța.
Siutghiol se află în administrarea statului și în administrarea primăriei Constanța, însă situația pare neclară, până când Guvernul va lua o decizie concretă urmare a deciziei CCR.

Vă reamintim, în 2019, Tucan a câștigat un contract de închiriere a cuvetei lacului Siutghiol și a luciului de apă aferent pentru 4000 mc pentru care spune că plătește anual 120.000 lei.
Închirierea s-a făcut în baza Legii 42/2010, lege care transmite unele terenuri din zona lacului Siutghiol în administrarea consiliilor locale.
Procesul este în plină desfășurare.

Pe 30 martie a.c., Mamaia Water Sport SRL, subcontractor al JT Water Sports SRL a înregistrat un alt dosar, tot pe rolul secției contencios și administrativ, prin care solicită magistraților de la Tribunalul Constanța să oblige primăria Constanța și pe primarul municipiului Constanța să emită un act administrativ. Este vorba despre autorizația de funcționare pentru Academia de ski nautic a familiei fiului lui Jean Paul Tucan. Magistrații nu au fixat deocamdată un termen în dosarul nr. 2464/118/2021.
Mamaia Water Sport, are sediul social pe strada M10 nr. 0-A et. 1 ap. 5 în Năvodari. În 2019 a înregistrat o cifră de afaceri de 1.153.994 lei și un profit de 858.553 lei și o are ca unic asociat și administrator pe Marinela Enăchescu. Societatea a depus documentele necesare pentru emiterea autorizației de la începutul acestui an, însă primăria Constanța nu le-a eliberat autorizația de funcționare. Fără acest document, antrenamentele și competițiile nu se pot organiza în cadrul bazei nautice.

 
Citește și:

O decizie a Curții Constituționale l-a lăsat pe Tucan fără afacerea de pe Siutghiol. Acum a dat în judecată municipiul Constanța și Consiliul Local Municipal

JT Grup Oil SRL a obținut acordul de mediu pentru centrul de agrement nautic din Mamaia

Jean Paul Tucan vrea să înfiinţeze un port turistic pe lacul Siutghiol

 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii