Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:08 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrații din Tribunalul Constanța, chemați să judece un proces al unor judecători din București. Se cer daune morale de milioane de euro

ro

05 Mar, 2021 00:00 3308 Marime text
  • Reclamant este un bărbat nemulțumit de o soluție pronunțată de Judecătoria Sectorului 6 într-o cauză penală.
  • Rolul de pârâți revine magistratului Bogdan Gavrilă, președintele Judecătoriei Sectorului 6 București, magistratului Laura Elena Ene, președintele Secției penale a aceleiași instanțe, și, respectiv, însăși Judecătoriei Sectorului 6.
  • Suma solicitată în proces cu titlu de daune morale se ridică la cinci milioane de euro.
Proces cu greutate pe rolul Secției I Civile a Tribunalului Constanța! Magistrații acestei instanțe vor analiza un dosar intentat unor colegi judecători din București, în care se cer daune morale de milioane de euro.
 
În dosarul civil cu numărul 4345/303/2020, ce are ca obiect o „acțiune în răspundere delictuală“, rolul de pârâți revine magistratului Bogdan Gavrilă, președintele Judecătoriei Sectorului 6 București, magistratului Laura Elena Ene, președintele Secției penale a aceleiași instanțe, și, respectiv, însăși Judecătoriei Sectorului 6.
 
În cauză, s-a formulat o cerere privind acordarea unor daune morale de cinci milioane de euro.
 
Reclamant este un bărbat nemulțumit de o soluție pronunțată de Judecătoria Sectorului 6 într-o cauză penală.

Cerere de strămutare

 
Procesul privind daunele morale a ajuns pe rolul Secției I Civile a Tribunalului Constanța după ce s-a cerut strămutarea dosarului, înregistrat inițial chiar pe rolul Judecătoriei Sectorului 6.
 
Totodată, este de menționat că în acest litigiu, au formulat cerere de abținere, pe rând cinci judecători din cadrul instanței din Sectorul 6.
 
În cele din urmă, așa cum am precizat anterior, instanța supremă a decis ca dosarul să fie transmis Judecătoriei Constanța.
 
Totuși, odată ajunsă aici, cauza a fost declinată în favoarea Tribunalului Constanța, dată fiind valoarea mare a daunelor solicitate, ce depășește pragul până la care competența revine judecătoriei.
 
În între acest context, la data de 2 martie 2021, dosarul civil cu numărul 4345/303/2020 a fost înregistrat pe rolul Secției I Civile a Tribunalului Constanța, urmând să se fixeze primul termen de judecată.
 

Pretențiile formulate

 
Potrivit Hotărârii nr.1314/2021 a Judecătoriei Constanța, citată pe Jurindex, în dosar, reclamantul G.S. „a formulat acțiune în contradictoriu cu pârâții Judecătoria Sectorului 6 București, G. B. și D. D. D., solicitând obligarea acestora la plata daunelor morale pentru prejudiciile cauzate pentru faptele ilicite în cuantum de 5.000.000 euro“.
 
Se mai arată în documentul citat că „în motivarea cererii, reclamantul a arătat că Judecătoria Sectorului 6, în solidar cu pârâții G. B. și D. D. D., au soluționat la data de (...), cu vinovăție, o cerere inadmisibilă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 (...)“, conform www.rolii.ro.
 
În acest context, omul a cerut ca președintele Judecătoriei Sectorului6, alături de președintele Secției penale din această instanță, dar și de instanța în sine să fie obligați la plata daunelor morale solicitate.
 
Așa cum am precizat anterior, cazul se află în atenția Secției I Civile a Tribunalului Constanța, unde urmează să se fixeze prima înfățișare.
 
Citește și:

Președintele României și procurorul general al țării, Gabriela Scutea, dați în judecată, la Constanța. Cine a deschis procesul

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii