Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:57 08 12 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrații de la Tribunalul Constanța au dispus închiderea procedurii insolvenţei pentru RAJDP. Ce se va întâmpla cu Regia?

ro

26 Nov, 2021 00:00 435 Marime text
  • Tribunalul Constanța s-a pronunțat, ieri, cu privire la dosarul de insolvență al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, deschis încă din anul 2015
  • În acest sens, instanța de judecată a dispus închiderea procedurii insolvenţei debitoarei
 

Tribunalul Constanța s-a pronunțat, ieri, cu privire la dosarul de insolvență al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, deschis încă din anul 2015.

În acest sens, instanța de judecată a dispus închiderea procedurii insolvenţei debitoarei.

“Regia Autonomă Județenă de Drumuri și Poduri Constanța, este societatea care administrează, întreține și intervine pe toate drumurile județene. Este companie deosebit de importantă, aflată sub patronajul Consiliului Județean Constanța, care trebuie să aibă o activitate bazată pe performanță, cu un management profesionist, concentrat pe profit și o cât mai înaltă calitate a infrastructurii rutiere județene. Regia este o componentă cheie a infrastructurii rutiere de trasport județean, iar ieșirea din insolvență a acestei companii reprezintă un punct de referință în viitorul acesteia, pentru o dezvoltare cât mai sustenabilă și durabilă a infrastructurii rutiere constănțene”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Potrivit conducerii CJC, după ieșirea din insolvență, se analizează dacă RADJP s-ar putea transforma pentru rentabilizarea activității, fie în SRL, fie într-o societate pe acțiuni.
 
Redăm mai jos minuta încheierii prununțate ieri, în dosarul 8071/118/2015, de către Tribunalul Constanța:

„ În temeiul art. 175 din Legea nr. 85/2014: Dispune închiderea procedurii insolvenţei debitoarei RAJDP. În temeiul art. 175 din Legea nr. 85/2014: Menţine înregistrarea debitoarei RAJDP în Registrul Comerţului Constanţa. În temeiul art. 180 din Legea privind procedura insolvenţei, Descarcă pe administratorul judiciar de orice îndatoriri şi responsabilităţi. În temeiul art.179 din Legea nr. 85/2014: Dispune notificarea prezentei sentinţe creditorilor prin publicare în BPI, DRGFP Galaţi prin AJFP Constanţa, Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru efectuarea menţiunilor corespunzătoare, precum şi publicarea în Buletinul procedurilor de insolvenţă. Cu drept de apel în 7 zile de la comunicare prin BPI. Apelul se depune la Tribunalul Constanţa - Secţia a II-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi 25.11.2021”.

Vă reamintim, conform Buletinului Procedurilor de Insolvență, prin cererea înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța, la data de 22 decembrie 2015, sub nr. 8071/118/2015, debitoarea Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța RA a solicitat deschiderea procedurii insolvenței în formă generală, acțiune motivată de faptul că se află în stare de insolvență, înregistrând datorii în sumă totală de 49.055.208,49 de lei, iar disponibilul societății este insuficient pentru stingerea datoriilor existente.
 

În acest context, conform Buletinului Procedurilor de Insolvență, prezenta debitoare și-a declarat intenția de reorganizare pe bază de plan, în considerarea dispozițiilor art. 67, alin. 1, litera g) din Legea nr. 85/2014, solicitând ca în calitate de administrator judiciar provizoriu să fie desemnat Dăscălescu & CO SPRL.
 
Pe data de 23 decembrie 2015, judecătorul sindic Laura Smarandi, din Tribunalul Constanța, a admis cererea formulată de RAJDP și a dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței față de instituție.
 
În dosar au fost acordate 33 de termene de judecată.

După ieșirea din insolvență, RADJP s-ar putea transforma pentru rentabilitate, fie în SRL, fie în societate pe acțiuni.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Insolvenţă de aproape 50 de milioane de lei la RAJDP. Firme cu greutate pe lista celor peste 200 de creditori (document)

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii