Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Magistrații au decis! Încă patru ani fără reprezentant în Parlament pentru Uniunea Democrată a Turco-Tătarilor Musulmani

ro

19 Oct, 2020 00:00 3358 Marime text
  • Candidaturile Uniunii Democrate a Turco-Tătarilor Musulmani din România pentru alegerile parlamentare din decembrie au fost respinse de Curtea de Apel București
  • Magistrații au admis o contestație depusă de un grup de etnici tătari
  • Uniunea va rămâne în continuare și fără reprezentant în Parlament (n.r. deputat) și fără finanțarea destinată minorităților naționale
  • Lista de canidați era deschisă de fostul deputat Amet Varol
 
Candidaturile Uniunii Democrate a Turco-Tătarilor Musulmani din România pentru alegerile parlamentare din decembrie au fost respinse de Curtea de Apel București.
Hotărârea a fost dictată la termenul din 13 octombrie a.c, urmare a contestației depuse pe 5 octombrie a.c. de un grup de etnici tătari format din : Iuksel Mambet, Ibadula Denis, Rafi Eden, Bari Zerrin, Agali Erol, Asan Modin și Suliman Metin.

Astfel, Uniunea va rămâne în continuare și fără reprezentant în Parlament (n.r. deputat) și fără finanțarea destinată minorităților naționale.

Vă reamintim, pe 1 octombrie, Uniunea a depus la Biroul Electoral Central 5.225 de semnături ale tătarilor care și-au manifestat susținerea pentru lista de canidați, deschisă de fostul deputat Amet Varol și completată de Ablez Nida, Dincer Geafer, Gemila Eserghep şi Ozgun Arslan.
Candidaturile au mai fost contestate și de Uniunea Democrată Tătară reprezentată prin Naim Belgin și de de Uniunea Culturală a Tătarilor din România, dar aceastea au fost respinse de instanță.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii