Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:55 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări cu impact semnificativ asupra calităţii aerului Confort Urban contestă în instanță o amenda primită de la Garda de Mediu Constanța

ro

02 Oct, 2023 17:00 896 Marime text
  • Pe rolul Judecătoriei Constanța, secția civilă a fost înregistrat de către Confort Urban dosarul cu număr unic nr. 25537/212/2023 având ca obiect plângere contravenţională GNM 008032
  • Intimat în dosar este Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor – Garda Națională de Mediu- Comisariatul Județean Constanța
  • Șeful Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Constanța, Steluța Popescu a precizat pentru ZIUA de Constanța că urmare a unor sesizări au amendat Confort Urban SRL atât pentru pentru depozitarea în curtea instituţiei a deşeurilor, provenite din construcţii şi demolări, cât și pe Legea 104/2011 care vizează desfăşurarea activităţilor cu posibil impact semnificativ asupra calităţii aerului înconjurător
 
 
 
Pe rolul Judecătoriei Constanța, secția civilă a fost înregistrat de către Confort Urban dosarul cu număr unic nr. 25537/212/2023 având ca obiect plângere contravenţională GNM 008032.

Intimat în dosar este Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor – Garda Națională de Mediu- Comisariatul Județean Constanța.

Societatea Confort Urban care gestionează sistemul de drumuri și parcări al municipalității Constanța, fiind societatea Consiliului Local Municipal, a fost amendată în martie a.c. cu 60.000 de lei de către Garda de Mediu pentru depozitarea în curtea instituţiei a circa 40.000 tone de deşeuri, după ce în incinta societăţii Confort Urban au fost găsite deşeuri inerte provenite din construcţii şi demolări, ce erau depozitate pe o suprafaţă de aproximativ 8.000 de metri pătraţi, cantitate estimată la circa 40.000 de tone.

Deşeurile proveneau de la lucrări de investiţii şi reparaţii curente făcute în municipiul Constanţa. Dar nu aceasta este amenda contestată de cei de la Confort Urban SRL.

În cazul Confort Urban s-a aplicat amenda maximă prevăzută de OUG 92/2021, modificată prin Legea 17/3023, respectiv 60.000 lei, şi s-au dispus drept măsuri: eliminarea deşeurilor, curăţarea terenului, cu respectarea prevederilor legale.
 
Șeful Gărzii Naționale de Mediu- Comisariatul Județean Constanța, Steluța Popescu a precizat pentru ZIUA de Constanța că amenda la care am făcut referire mai sus nu este singura îndreptată împotriva Confort Urban SRL.
 
„Urmare a unor sesizări Confort Urban SRL a fost amendat cu 15.000 lei pe Legea 104/2011 care vizează desfăşurarea activităţilor cu posibil impact semnificativ asupra calităţii aerului înconjurător și care se realizează numai în baza autorizaţiei/autorizaţiei integrate de mediu emise conform legislaţiei în vigoare”.
 
Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen în dosar.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Licitații Constanța. Contract de aproape un milion de euro Confort Urban SRL a bătut palma cu afacerișii Uda și Ștefan de la U.C.G. Construcţii Ecologice SRL (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii