Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:35 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liviu Negoiță, primarul din Cernavodă, trimis în judecată de DNA Constanța

ro

09 Nov, 2022 14:43 2324 Marime text


Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

NEGOIȚĂ LIVIU CRISTIAN, la data faptei și în prezent primar al orașului Cernavodă, județul Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

În perioada aprilie 2017- august 2019, inculpatul Negoiță Liviu Cristian, în calitatea menționată mai sus, ar fi aprobat, fără respectarea dispozițiilor legale, un număr de 33 de ordonanțări din partea Primăriei municipiului Cernavodă, prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 9.307.790 lei, în folosul unui club sportiv.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Consiliul Local Cernavodă nu a aprobat constituirea ca parte civilă împotriva inculpatului Negoiță Liviu Cristian.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

UPDATE

Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la edilul din Cernavodă, însă demersul nostru nu a fost posibil. 

Clubul sportiv ar fi Axiopolis Sport Cernavodă. Acesta a intrat ieri în faliment.

Clubul Sportiv Asociatia Axiopolis Sport Cernavodă se numește acum Clubul Sportiv Axiopolis Cernavodă, iar potrivit axiopolis.ro, noua entitate are în componență nouă secții sportive, respectiv: atletism, baschet, box, fotbal, handbal, înot, kempo, teni și volei.

PRECIZĂRI

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citește și 

Clubul Sportiv Asociația Axiopolis Sport Cernavodă a intrat în faliment!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii