Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lia Savonea, şefa CSM, vrea să calmeze spiritele. Kovesi - justiţia din România este într-un punct foarte greu Procurorii din Constanţa decid azi dacă vor continua greva

ro

04 Mar, 2019 00:00 2201 Marime text
Procurorii din Constanţa vor decide azi dacă vor continua protestele demarate săptămâna trecută, faţă de modificările aduse Legilor Justiţiei prin ordonanţa de urgenţă. La finele săptămânii trecute, peste 50 de judecători şi procurori din Constanţa au protestat pe scările din faţa Judecătoriei Constanţa.
 
Tot vineri, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a declarat, printre altele, în cadrul unei conferinţe de presă, că a primit OUG-ul modificat de la Ministerul Justiţiei, vizate fiind zonele care au generat o stare de îngrijorare şi de conflict.
 
Conform Liei Savonea, printre prevederi se numără abrogarea textului tranzitoriu privind delegările în funcţiile de conducere ale parchetelor şi că CSM urmează să dea aviz pe proiect.
 
Într-un interviu acordat Europa FM, Laura Codruţa Kovesi a declarat că „justiţia din România este într-un punct foarte greu“.
 
„Nu ştiu dacă singuri o să reuşim să trecem peste acest moment. Ştiu că în ultimii doi ani foarte mulţi oameni au sprijinit justiţia şi au susţinut-o. Inclusiv politicieni şi funcţionari publici, oameni care nu au nicio legătură cu justiţia, oameni din companii private. Acum trebuie să înţelegem că este un moment pentru justiţie. Prin acest protest, pe care magistraţii îl fac, este un moment greu. Poate că justiţia trebuie ajutată. Nu e doar pentru procurori şi judecători. Este pentru viitorul acestei ţări. Justiţia într-o ţară reprezintă un pilon fundamental şi este pentru toţi cetăţenii. Nu ştiu dacă justiţia a fost perfectă. S-au făcut şi greşeli. Nici eu nu sunt un om perfect. Nu am baghetă magică. Nu am cinci mâini, trei capete. Sunt un om ca oricare altul. Dar avem bună-credinţă. Avem dorinţă să facem lucrurile bune. Şi acest lucru trebuie sprijinit şi încurajat“, a mai precizat Laura Codruţa Kovesi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii