Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Polițiști atacați cu toporul de un bărbat. Suspectul, trimis în judecată. Detalii din rechizitoriu (VIDEO)

ro

21 Dec, 2021 16:24 2181 Marime text
Un bărbat din comuna Băneasa, județul Constanța a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, fiind acuzat de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice. 

Potrivit anchetatorilor, suspectul, aflat sub influența băuturilor alcoolice a amenințat doi polițiști, i-a atacat cu un topor și a avariat autospeciala de poliție. 

Conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, prin rechizitoriul din data de 21 decembrie 2021 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța s-a dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a unui inculpat pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj (două fapte) și tulburarea ordinii și liniștii publice, prevăzute de art.257 alin.1,2,4 C.pen. și de art.371 C.pen.

„Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, în seara de 03 decembrie 2021, la ora 16:58, în contextul intervenţiei la un apel 112 al unui echipaj de poliție din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Băneasa, pe str. Geamiei din satul Făurei, comuna Băneasa, inculpatul A.C., aflat sub influența băuturilor alcoolice, i-a amenințat pe cei doi polițiști din echipajul de intervenție că îi va omorî, le-a adresat cuvinte jignitoare, s-a îndreptat în direcția acestora având în mână un topor, s-a urcat cu picioarele pe autospeciala de poliție și a spart parbrizul acesteia prin lovirea repetată cu pumnii, prin acțiunile sale de violență morală și fizică tulburând ordinea și liniștea publică din localitate“ - se arată în comunicatul procurorilor. 


Dosarul de urmărire penală a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanţa.

„Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil“ au mai precizat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. 





Sursa foto cu rol ilustrativ: IPJ Bistrița Năsăud
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii