Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judecătorii constănțeni, la concurs pentru funcțiile de conducere. Cine vrea să fie vicele Curții de Apel (document)

ro

17 Jul, 2020 00:00 2369 Marime text
  • Consiliul Superior al Magistraturii a scos la concurs cele două posturi de vicepreședinte din cadrul Curții de Apel Constanța.
  • Magistrații ce vizează cele două posturi sunt Ecaterina Grigore, Gabriel Sandu Lefter, Mihaela Cristina Mocanu și Claudiu Iulian Răpeanu (în prezent delegat pe una din cele două funcții de vicepreședinte).
  • Judecătorii înscriși în concurs au trecut de etapa testării psihologice
Patru magistrați din cadrul Curții de Apel Constanța își doresc posturile de vicepreședinte al instanței supreme de la malul mării. Alături de aceste două funcții  și alte posturi de conducere au fost scoase la concurs de către Consiliul Superior al Magistraturii. Potrivit datelor oficiale, cei patru judecători ai Curții de Apel Constanța ce candidează pentru funcțiile de vicepreședinte al instanței sunt Ecaterina Grigore, Gabriel Sandu Lefter, Mihaela Cristina Mocanu și Claudiu Iulian Răpeanu (în prezent delegat pe una din cele două funcții de vicepreședinte).
Mai multe posturi de conducere au fost scoase la concurs de către Consiliul Superior al Magistraturii pentru instanțele din toată țara, printre care se numără și posturile vacante la instanțele dobrogene.
Astfel, potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Consiliul Superior al Magistraturii, în total au fost scoase la concurs nouă funcții de conducere la instanțele de pe raza Curții de Apel Constanța.

Patru judecători pentru două posturi


Concret, sunt două posturi de vicepreședinte la nivelul Curții de Apel, vicepreședinte al Judecătoriei Medgidia, președinte al Judecătoriei Mangalia,  postul de președinte al Tribunalului Tulcea, vicepreședinte al Judecătoriei Tulcea și, respectiv, posturile de președinte pentru Judecătoriile Măcin și Babadag.
Listele finale privind candidaturile admise la concurs arată că pentru cele două funcții de vicepreședinte al Curții de Apel Constanța s-au înscris magistrații constănțeni Ecaterina Grigore, din cadrul Secției a II-a Civile, de contencios administrativ și fiscal a Curții, dar și Gabriel Sandu Lefter (fost președinte al Curții de Apel Constanța) – din cadrul Secției Civile. Ceilalți doi candidați sunt Claudiu Iulian Răpeanu (președinte Secției a II-a Civile, de contencios administrativ și fiscal, delegat vicepreședinte al Curții) și, respectiv, Mihaela Cristina Mocanu, președintele Secției I Civile a instanței.
În concurs s-au mai înscris, pentru alte funcții scoase la concurs, următorii judecători: magistratul Ciprian Gabriel Butaru, din cadrul Judecătoriei Constanța, pentru funcția de președinte al Judecătoriei Măcin, dar și judecătoarea Monica Florentina Giol, de la Judecătoria Măcin, care a optat pentru aceeași funcție. Totodată, magistratul Luminița Niculache, de la Tribunalul Tulcea, s-a înscris pentru funcția de președinte al intanței. Comisia de examinare a respins candidatura depusă de magistratul Camelia Daniela Stan pentru funcția de președinte al Judecătoriei Tulcea, apreciind că nu sunt îndeplinite toate condițiile de participare la concurs.
În prezent, judecătorii înscriși în concurs au trecut de etapa testării psihologice. La finele lunii, candidații vor susține proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere. În aceeași perioadă, vor fi afișate rezultatele la susținerea proiectului referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcțiilor de conducere.

Citește și:

Vicepreședinte de instanță dobrogeană, în atenția Consiliului Superior al Magistraturii

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii