Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Ce spune avocata ÎPS Teodosie, la Curtea de Apel Constanţa. Şedinţa a fost secretă (galerie foto+video)

ro

03 May, 2017 09:24 4280 Marime text


În această dimineaţă, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a ajuns la Curtea de Apel Constanţa, pentru un nou termen în care se vor dezbate cererile şi excepţiile ridicate de părţile cauzei în dosarul acestuia. Şedinţa este secretă.
 
În prezenta cauză, Teodosie Petrescu este bănuit de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.



UPDATE 1, ora 10.15

În urmă cu puţin timp, şedinţa secretă a luat sfârşit. ÎPS Teodosie a precizat că aşteaptă decizia instanţei.

„Nu sunt probe. (...) Banii au fost folosiţi pentru ce au fost primiţi. Am declarat doar ce am întreţinut”, a spus Teodosie.

De asemenea, şi avocata Maria Vasii făcut o serie de precizări.

„Am criticat legalitatea rechizitoriului. Procurorul s-a grăbit. Nu există acuzaţie penală, am încredere în judecătorul de Cameră preliminară. Înaltul nu a săvârşit nicio faptă”, a spus avocata.


Instanţa a rămas în pronunţare. Oricare va fi decizia Curţii de Apel Constanţa, aceasta va putea fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.



Arhiepiscopia Tomisului a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că astăzi, 3 mai, „la Curtea de Apel Constanța a avut loc dezbaterea cauzei dosarului Nazarcea în procedură de Cameră Preliminară față de cererile și excepțiile invocate de către avocați. Arhiepiscopia Tomisului își exprimă nădejdea că soluția va fi una justă, de retrimitere a dosarului către procuror.
 
Totodată, Arhiepiscopia Tomisului a luat act că nu se poate face judecata pe baza unui rechizitoriu întocmit cu nerespectarea formelor prevăzute de lege. Deși ne doream o judecată cât mai rapidă pentru a se dovedi nevinovăția IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și a celorlalți acuzați în dosar, aceasta nu se putea face fără a se parcurge procedura respectivă”, precizează Arhiepiscopia.


Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii