Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:36 15 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanţa i-a cerut unui poliţist 10.000 de lei prejudiciu de imagine Fost rutierist condamnat cu executare, nemulţumit de pedeapsă

ro

18 Dec, 2018 00:00 1472 Marime text
Dosarul în care un poliţist de la Secţia 5 Poliţie Constanţa, acuzat de abuz în serviciu şi înşelăciune, a fost condamnat, în primă instanţă, la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare, va merge la Curtea de Apel Constanţa. Şi asta pentru că poliţistul condamnat a contestat decizia Judecătoriei Constanţa.
 
Omul legii a fost trimis în judecată, la finele lunii septembrie 2017, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Poliţistul este acuzat că, la data de 30 august 2017, în jurul orei 9.00, în calitate de agent de poliţie în cadrul Secţiei 5 Poliţie Constanţa, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic, în zona Gării din municipiul Constanţa, un autoturism marca Mercedes, condus de un cetăţean turc.
 
Procurorii mai arată că poliţistul i-ar fi adus la cunoştinţă conducătorului „comiterea unei presupuse contravenţii (fapt nereal) şi i-a solicitat acestuia remiterea unei sume de bani, pentru a nu-i aplica o amendă şi a nu-i ridica permisul de conducere, persoana vătămată remiţându-i suma de 400 de lei în scopul menţionat mai sus“.
 
În motivare, magistraţii Judecătoriei Constanţa arată că inculpatul şi-a pierdut calitatea de poliţist rutier (fiind pus la dispoziţie) aproape de finele anului 2014, ca urmare a trimiterii în judecată) şi nu avea posibilitatea legală de a aplica vreo sancţiune pentru încălcarea unor norme rutiere.
 
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa s-a constituit parte civilă cu suma de 10.000 de lei, reprezentând prejudiciul de imagine adus instituţiei prin fapta inculpatului. Judecătorii au concluzionat că IPJ Constanţa nu a dovedit „existenţa unui prejudiciu cert, simpla încălcare a normelor dreptului obiectiv fiind insuficientă pentru antrenarea răspunderii civile delictuale a inculpatului“. În acest context, Judecătoria Constanţa a respins, ca nefondată, cererea formulată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa privind obligarea inculpatului la plata sumei de 10.000 de lei, cu titlul de daune morale, ca nefondată.
 
Inculpatul cauzei figurează şi în dosarul desprins din mega-ancheta presupusei corupţii din Serviciul Rutier Constanţa! În cauză, în primă instanţă, Tribunalul Constanţa a dispus condamnarea lui la cinci ani de închisoare cu executare.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii