Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:26 03 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Constanța, chemat la judecată de aproape 300 de polițiști. Ce s-a decis în primă instanță

ro

06 Apr, 2020 00:00 841 Marime text

Magistrații Secției a II-a civilă, de contencios administrativ și fiscal din Curtea de Apel Constanța ai stabilit primul termen în dosarul 3884/118/2018, cauză în care Tribunalul Constanța a admis în parte cererea formulată de aproximativ 300 de reclamanți, membri de sindicat (Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI), funcționari publici cu statut special - polițiști în cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța.
 
Primul termen al cauzei a fost stabilit în faza apelului pentru data de 10 iunie.
 
Tribunalul Constanța s-a pronunțat în dosarul 3884/118/2018 pe data de 10 octombrie 2019. Prin decizia 1381/2019, instanța a obligat pârâtul IPJ Constanța să emită ordine de încadrare prin care să recalculeze drepturile salariale, la nivelul maxim prevăzut pentru fiecare funcție/grad/treapta și gradație deținută în cadrul instituției pârâte, în măsura în care beneficiază de un cuantum al drepturilor salariale mai mici decât cele stabilite la nivel maxim și dacă își desfășoară activitatea în aceleași condiții, începând cu data de 27.06.2015.
 
Mai mult, IGPR și IPJ au fost obligate să achite eventualele diferențe rezultate dintre sumele efectiv primite și sumele rezultate în urma recalculării, actualizate cu indicele de inflație, la care se adăugă dobânda legală aferentă, până la data plății efective.
 
„Obligă pârâții IPJ Constanța și IGPR să emită ordine de încadrare prin care să recalculeze drepturile salariale, la nivelul maxim prevăzut pentru fiecare funcție/grad/treaptă și gradație deținută în cadrul instituțiilor pârâte, în măsura în care beneficiază de un cuantum al drepturilor salariale mai mici decât cele stabilite la nivel maxim și dacă își desfășoară activitatea în aceleași condiții, începând cu data de 27.06.2015 pentru reclamanții (...) și să le achite eventuale diferențe rezultate dintre sumele efectiv primite și sumele rezultate în urma recalculării, actualizate cu indicele de inflație, la care se adăuga dobânda legală aferentă, până la data plății efective. Respinge cererea privind pretențiile aferente perioadei 09.04.2015 - 26.06.2015 ca fiind incidență prescripția dreptului material la acțiune“, potrivit minutei judecătorești.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată de IPJ și IGPR. În prezent, dosarul se află pe rolul Secției a II-a Civile, de contencios administrativ și fiscal din Curtea de Apel Constanța.
 
Citește și
 
Zeci de polițiști, la judecată cu IPJ Constanța pentru drepturi salariale. Dosarul, amânat pentru luna mai

Peste 500 de jandarmi din Constanța își caută dreptatea în instanță. Pe cine au dat în judecată și ce solicitări au
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii