Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interceptări Crima aproape perfectă de la Tulcea a ajuns la Curtea de Apel Constanța! „Ei vrea să închidă dosarul, da' n-are probe“

ro

11 May, 2023 00:00 1752 Marime text
Cercetare la fața locului, într-o anchetă vizând o crimă. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Dosarul a ajuns pe rolul Secției Penale a Curții de Apel după ce suspectul principal al cazului, condamnat în primă instanță la zece ani de închisoare, pentru omor, a contestat pedeapsa primită.
  • Conform rechizitoriului, „fapta inculpatului (...) care, în noaptea de 26/ 27.03.2021  i-a  aplicat lovituri cu ajutorul unui corp contondent (picior de masă) numitului (...), de 70 de ani, provocând decesul acestuia datorită a șocului traumatic și hemoragic urmare a unor politraumatisme datorate unei hetero–agresiuni  întrunește elementele constitutive ale infracţiunii de omor, faptă prev. la art. 188 alin. 1 Cod penal“.
Judecătorii Curții de Apel Constanța au fost chemați să analizeze cazul crimei ce a fost la un pas să rămână nedescoperită, trupul victimei fiind deja îngropat când s-au ridicat suspiciunile de crimă!
 
Dosarul a ajuns pe rolul Secției Penale a Curții de Apel după ce suspectul principal al cazului, condamnat în primă instanță la zece ani de închisoare, pentru omor, a contestat pedeapsa primită.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în acest caz, anchetatorii din Tulcea au interceptat și un schimb de replici între suspect și concubina sa, concubina fiind cea care îi spunea că nu ar fi probe în dosar:
 
„####### #######: (n.l.- Tuşeşte) n-are probe, n-are, ei vrea să închidă dosarul cu totul, da' n-are probe.
##### #####: Să mă pupe în ... pe mine.
####### #######: Eu dacă eram ca tine acuma plecam“
 
Astfel, fragmentul de mai sus reprezintă transcrierea convorbirilor interceptate purtate între un suspect de crimă, din județul Tulcea, și concubina sa, persoana care înjură fiind chiar suspectul.
 
În primă instanță, judecătorii de la Tribunalul Tulcea au decis condamnarea inculpatului la o pedeapsă de zece ani de închisoare, pentru omor.
 
Acum, cazul a ajuns la Curtea de Apel pentru că suspectul a contestat pedeapsa, astfel că judecătorii constănțeni vor analiza apelul său la data de 21 septembrie 2023.
 
Ce au spus procurorii
 
Conform rechizitoriului, „fapta inculpatului (...) care, în noaptea de 26/ 27.03.2021  i-a  aplicat lovituri cu ajutorul unui corp contondent (picior de masă) numitului (...), de 70 de ani, provocând decesul acestuia datorită a șocului traumatic și hemoragic urmare a unor politraumatisme datorate unei hetero–agresiuni  întrunește elementele constitutive ale infracţiunii de omor, faptă prev. la art. 188 alin. 1 Cod penal“.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, cazul a fost la un pas să rămână nedescoperit, victima fiind înmormântată fără ca autoritățile să considere că ar fi ceva suspect legat de moartea sa.
 
Vecinii care l-au pregătit pe bătrân de înmormântare au observat anumite răni pe picioarele sale, au făcut poze, iar în timpul slujbei le-au arătat fiicei victimei.
 
A doua zi după înmormântare, fiica a arătat imaginile medicului de familie, care a alertat poliția.
 
A început lupta contra-cronometru pentru prinderea autorului.
 
În cele din urmă, suspectul principal a fost prins de autorități.
 
În urma efectuării unei testări poligraf a inculpatului, a rezultat că la întrebările relevante cauzei, răspunsurile au provocat modificări specifice comportamentului simulat.
 
În acest context, rămâne de văzut care va fi decizia Curții de Apel Constanța cu privire la apelul declarat de suspect.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței – www.rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
„Să mă pupe în ... pe mine“
Caz rezolvat de procurorii din Tulcea, demn de filmele cu detectivi! Crimă descoperită după îngroparea cadavrului. Dosarul poate ajunge la Constanța

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii