Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:24 20 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inspector superior din Consiliul Județean Tulcea, condamnat (DOCUMENT)

ro

01 Jul, 2022 00:00 1185 Marime text
 
  • Instanța a decis condamnarea inculpatului la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe o durată de trei ani.
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța a sesizat instanța de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției a lui Ionel Badiu, la data presupusei fapte inspector superior în cadrul Consiliului Județean Tulcea - Compartimentul Autoritatea Județeană de Autorizare Transport Public, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Tulcea, instanță care joi, 30 iunie 2022, a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei din data de 13 mai 2022 încheiat de DNA – Serviciul Teritorial Constanţa cu Ionel Badiu.
 
Instanța a decis condamnarea inculpatului la o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei pe o durată de trei ani.
 

„Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul Badiu Ionel trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune Tulcea, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93, alin. 2, lit. b c.pen.; Impune inculpatului Badiu Ionel să urmeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune Tulcea sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. (...) Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul Badiu Ionel va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul SC Servicii Publice SA Tulcea sau la Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea, pentru o perioadă de 60 de zile. Atrage atenţia inculpatului Badiu Ionel asupra consecinţelor revocării suspendării sub supraveghere a executării pedepsei. Obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în valoare de 5500 lei. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 30 iunie 2022“, se mai arată în decizia magistraților.

 

Confrom DNA, în fapt, din actele de urmărire penală efectuate în cauză, reiese că „există probe din care rezultă comiterea infracţiunii de luare de mită prev. de art. 6 și 7 lit. c din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 289 alin. 1 C.pen., pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală de către inculpatul Badiu Ionel, reținându-se în sarcina acestuia împrejurarea că, la data de 04.04.2022, în jurul orelor 15:34, inculpatul Badiu Ionel, funcţionar public – inspector superior – cu atribuții de control și de constatare și sancționare a contravențiilor în cadrul Consiliului Judeţean Tulcea – Compartimentul Autoritatea Judeţeană de Autorizare Transport Public, a primit, cu titlu de mită, suma de 500 de lei de la (...), administrator al S.C. (...) S.R.L., pentru a nu fi aplicate sancţiuni contravenţionale şoferilor angajaţi ai S.C. (...) S.R.L., în legătură cu depăşirea tonajului pe drumurile publice, fapta inculpatului fiind constatată în flagrant“.

 

„Din procesul verbal de redare a conversației purtate, în data de 04.04.2022, între (...) și inculpatul Badiu Ionel, cu ocazia surprinderii acestuia din urmă în flagrant, rezultă atât remiterea și primirea sumei de 500 de lei, cât și scopul primirii acesteia de către inculpat, respectiv, nesancționarea șoferilor angajați ai firmei denunțătorului pentru încălcarea greutății maxime admise a autovehiculelor de transport pe drumurile publice. Mai mult, din aceeași discuție, reiese și teama inculpatului de a primi banii într-o zonă supravegheată de camere video, precum și preocuparea de a nu fi prins de către Direcția Națională Anticorupție (DNA)“, conform acordului de recunoaștere a vinovăției.

 

„Procesul verbal de constatare a infracțiunii flagrante din data de 04.04.2022 confirmă faptul că (...) s-a întâlnit cu inculpatul Badiu Ionel în zona spălătoriei auto de pe Str. Isaccei din Mun. Tulcea, situată lângă sediul Registrului Auto Român, căruia i-a remis o sumă de bani, pe care inculpatul a introdus-o în buzunarul drept din față al pantalonilor. La intervenția organelor de poliție, inculpatul Badiu Ionel a scos banii din pantaloni și i-a aruncat pe asfalt, bancnotele fiind două cu valoarea a câte 200 lei și una cu valoarea de 100 lei, cu seriile corespondente celor anterior înseriate de către lucrătorii de poliție în procesul verbal din data de 04.04.2022 și predate (...)“,  se mai arată în acord.

 
PRECIZĂRI
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Trei ani de închisoare cu suspendare!
Flagrant lângă sediul RAR! Cum a fost prins de DNA un fost inspector superior CJ Tulcea! (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii