Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Închisoare cu suspendare pentru un om al legii din judeţul Constanţa. Decizia nu este definitivă

ro

22 Jun, 2018 00:00 2522 Marime text
Tribunalul Constanţa a decis, ieri, condamnarea lui Ionuţ Valentin Cangea, agent de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Târguşor, judeţul Constanţa, la doi ani, opt luni şi 20 de zile de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru luare de mită. Mai mult, poliţistul a mai luat două luni de închisoare pentru neglijenţă în serviciu. După contopire, instanţa a decis ca poliţistul să fie condamnat la doi ani, opt luni şi 20 de zile de închisoare, cu suspendare, instanţa stabilind un termen de supraveghere pentru o durată de patru ani.
 
Pe durata termenului de supraveghere, poliţistul a fost obligat să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta, să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte cinci zile, precum şi întoarcerea, să comunice schimbarea locului de muncă, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor de existenţă, să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile în cadrul Primăriei / al Consiliului Local Mihail Kogălniceanu.
 
În continuare, instanţa a menţinut măsura controlului judiciar faţă de poliţist pe perioada de 60 de zile, urmând a fi verificată până la data de 19 august.
 
Reamintim că, la data de 16 septembrie 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de Ionuţ Valentin Cangea, agent de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Târguşor, judeţul Constanţa, care este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
 
Conform magistraţilor, „la data de 18 iulie 2016, în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza sa de competenţă, în comuna Târguşor, inculpatul a controlat o autoutilitară staţionată încărcată cu aproximativ trei tone de lemne, ocazie cu care a constatat că şoferul maşinii transporta o cantitate de marfă mai mare decât cea permisă de lege şi că nu deţinea nici permis de conducere corespunzător pentru acel autovehicul, iar pentru a nu efectua cercetări penale faţă de conducătorul auto depistat, inculpatul a pretins şi primit de la acesta ca mită cele trei tone de lemne.
 
În urma denunţării acţiunii ilicite a inculpatului la structura teritorială a Direcţiei Generale Anticorupţie şi sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, după administrarea probatoriului, procurorul de caz a luat măsura controlului judiciar pe un termen de 60 de zile faţă de lucrătorul de poliţie cercetat“.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii