Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:21 17 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe procesul unui cunoscut fost director din Consiliul Județean Constanța

ro

26 Sep, 2021 15:26 1297 Marime text
 
 
Începe judecata lui Adrian George Gâmbuțeanu, la data presupusei fapte director general al Regiei Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (R.A.J.D.P.) Constanța, trimis în judecată de DNA.
 
Decizia este definitivă și a fost luată de judecătorii de la Curtea de Apel Constanța.
 
Fostul șef al RAJDP Constanța este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, dar și de luare de mită în formă continuată
 
În cauză, DNA a calculat un prejudiciu de 12 milioane euro.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut printre altele că „inculpatul Gâmbuțeanu Adrian George, în calitatea menționată mai sus, „ar fi pretins de la 11 prestatori de servicii care colaborau cu Regia, direct sau prin intermediari, să facă donații/sponsorizări către filiala județeană a partidului din care făcea parte sau plăți către două societăți comerciale„.
 
„Reprezentanții celor două societăți făceau parte din cercul relațional al conducerii partidului din care făcea parte și inculpatul, fiind furnizori de materiale publicitare pentru campaniile electorale. În situația în care cei 11 oamenii de afaceri ar fi refuzat plata acelor sume de bani, inculpatul ar fi dispus să nu le mai fie achitate facturile ce aveau ca obiect serviciile prestate în beneficiul Regiei. Suma totală pretinsă de inculpat și plătită de furnizori în modalitățile mai sus ar fi în cuantum de 386.000 lei (128.000 lei donații/sponsorizări către partid, 102.000 lei plăți către una dintre societăți și 156.000 lei plăți către cealaltă). Faptele descrise ar fi fost săvârșite în perioada iunie 2011 - iunie 2013“, potrivit DNA.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii