Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:22 28 02 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe procesul bărbatului care a cerut bani pentru un transport cu elicopterul SMURD din Constanța în București!

ro

19 Feb, 2023 13:12 4290 Marime text
Foto cu rol ilustrativ!
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Începe procesul individului care ar fi solicitat o sumă de bani pentru un presupus transport cu elicopterul SMURD, din Constanța în București!
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța. 
 
Recent, Judecătoria Constanța, instanță investită cu soluționarea cauzei, a constatat legalitatea sesizării instanței sub aspectul competenței materiale și teritoriale, legalitatea sesizării instanței sub aspectul regularității rechizitoriului emis și a constatat legalitatea administrării probelor în cursul urmăririi penale.
 
Mai mult, instanța a constatat legalitatea efectuării actelor de urmărire penală.
 
Ca atare, Judecătoria Constanța a dispus începerea judecății cauzei privindu-l pe inculpat, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la înțelăciune în formă continuată (2 acte materiale).
 
Decizia judecătoriei nu este una definitivă!
 
În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele:
 

În data de 02.11.2022, în jurul orei 00.30, cu intenție și conform indicațiilor autorilor apelanți din Penitenciarul A., rămași neidentificați până în prezent, s-a deplasat la adresa din mun.Constanța, jud. Constanța, unde persoana vătămată domiciliază, ocazie cu care aceasta, fiind indusă în eroare prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincionase, respectiv că fiului acesteia îi este necesară o intervenție chirurgicală, i-a remis suma de 8000 lei și un lanț cu pandantiv în formă de cruce, două inele și o verighetă, toate din metal de culoare aurie, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 10000 lei.


 
De asemenea, la aceeași dată, în jurul orei 03.00, cu intenție și conform indicațiilor autorilor apelanți din Penitenciarul A. rămași neidentificați până în prezent, s-a deplasat la adresa din mun.Constanța, jud. Constanța, unde persoana vătămată C. I. domiciliază, ocazie cu care acesta i-a remis suma de 71800 lei, reprezentând costul intervenției chirurgicale, dar și transportul cu elicopterul SMURD din mun. Constanța în mun. București, cauzând un prejudiciu de 71800 lei.
 

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii