Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În urmă cu scurt timp Arhiepiscopia Tomisului, câștigătoare împotriva Consiliului Local Constanța (MINUTA)

ro

29 Dec, 2022 16:36 4811 Marime text


Arhiepiscopia Tomisului tocmai a câștigat, în primă instanță, procesul deschis Consiliului Local Constanța pentru anularea hotărârii consiliului prin care Arhiepiscopiei i s-a luat dreptul de a administrare a terenului situat lângă Catedrala Eroilor din oraș, lăcaș încă în construcție.

Este vorba despre HCL Constanța 450/2021, anulată astăzi de judecătorii Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.

Iată minuta hotărârii pronunțate în urmă cu scurt timp de către judecători:

[Instanța] Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta ARHIEPISCOPIA TOMISULUI, în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CONSTANŢA. Dispune anularea Hotărârii Consiliului Local al Mun. Constanţa nr. 450/26.11.2021 privind revocarea dreptului de administrare al Arhiepiscopiei Tomisului asupra imobilului în suprafaţă de 1734 mp, situat în municipiul Constanţa, zona Casa de Cultură. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată în sumă de 4830 lei (onorariu avocat, taxă judiciară de timbru). Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată in data de 29.12.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei.


Decizia Tribunalului a fost pronunțată de completul CA9 al Secției de Contencios administrativ și fiscal a Tribunalului, prezidat, potrivit surselor noastre, de către magistratul Iulia Laura Opariuc Dan, președintele secției.

Consilierii au termen 15 zile de la comunicarea hotărârii pentru a declara recurs.

Anterior, Arhiepiscopia a obținut definitiv, în instanță, suspendarea executării hotărârii Consiliului Local Constanța.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii