Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini aproape incredibile! Ce au descoperit mascații de la DIICOT în extravilanul unei localități (FOTO)

ro

10 Oct, 2022 10:08 1912 Marime text


Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Arad împreună cu polițiști din cadrul S.C.C.O. Arad au efectuat o acțiune pe linia combaterii traficului de droguri de risc, într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri de risc.

În cauză s-a reținut faptul că, în luna mai 2022, 4 inculpaţi au constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii infracțiunii de droguri de mare risc. În vederea realizării acestui scop, în perioada mai – octombrie 2022, cei patru inculpați au înfiinţat și întreținut o cultură outdoor de canabis în extravilanul unei localități din județul Arad, în scopul recoltării și comercializării ulterioare a acesteia consumatorilor de pe raza județului Arad.

La data de 08.10.2022, trei dintre inculpați au fost prinși în flagrant în timp ce recoltau plantele de canabis, fiind descoperite 360 de plante de canabis, aflate în diverse stadii de dezvoltare (cu înălțimi cuprinse între 1 metru și 1,8 metri), în greutate totală de aproximativ 200 de kilograme, 5,1 kilograme de muguri de canabis așezați în saci de plastic, precum și dispozitive necesare întreținerii culturii (pompă submersibilă, generator electric, 7 recipiente de 1000 de litri, puț forat, cabluri electrice și furtune).

Activitățile au fost urmate de punerea în aplicare a șase mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Arad, fiind descoperită și ridicată cantitatea de aproximativ 7 kilograme de canabis recoltate de inculpați în luna octombrie 2022.

În urma activităților, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru 24 de ore a 4 inculpați și luarea măsurii controlului judiciar față de 3 inculpați.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a admis la data de 09.10.2022 a admis propunerea de luare a măsurii arestului preventiv față de doi inculpați pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Arad, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, Poliția Orașului Sebiș, S.A.S. Arad și B.C.C.O. Pitești, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Arad.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Biroul Tehnic şi de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală și Direcția de Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii