Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

German judecat la Constanţa pentru moartea a doi marinari

ro

04 Jan, 2019 00:00 1709 Marime text
Azi, la Tribunalul Constanţa va avea loc un nou termen, în faza camerei preliminare, în dosarul în care comandantul navei-convoi „Linz“, aflat sub pavilion Germania, este acuzat de comiterea infracţiunii de ucidere din culpă.
 
Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, conform cărora, pe data de 14 noiembrie 2008, inculpatul, în calitate de comandant al navei-convoi „Linz“, pe parcursul navigării, în amonte, în sectorul românesc al Dunării, zona „Dervent“, nu ar fi respectat dispoziţiile prevăzute de Regulamentul de Navigaţie pe Dunăre aplicabile în sectorul dificil de navigaţie fluvială mai sus citat (comunicarea radiotelefonică în canalul de comunicaţie destinat navigării pe fluviul Dunărea, oprirea înaintării în amonte a navei, obţinerea de informaţii din partea dispeceratului şi aşteptarea trecerii navei care naviga în aval).
 
Ca urmare a acestor acţiuni, mai spun procurorii, inculpatul ar fi manevrat greşit nava-convoi pe care o conducea, determinând astfel coliziunea acesteia cu o navă (şlep motor Andreea), sub pavilion România. Ulterior impactului, şlepul s-a scufundat, iar cei doi membri ai echipajului acestuia s-au înecat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii