Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fraudă cu certificate false de vaccinare anti-Covid 19. Câți bani cereau suspecții

ro

04 Mar, 2022 10:13 1568 Marime text
Inculpații cereau între 300 și 500 de euro pentru un certificat fals de vaccinare. Foto: DGA
  • Percheziții și măsuri preventive pentru probarea unor infracțiuni de corupție, în legătură cu vaccinări anti Covid fictive

La data de 28.02.2022, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Judeţean Anticorupţie Maramureş, în baza ordonanţelor de delegare emise de procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, au efectuat un număr de 4 percheziţii domiciliare în județul Maramureș, din care 1 la un Centrul de vaccinare Covid-19 Vișeu de Sus și 3 la domiciliile unor persoane. Totodată, activitățile de percheziție au vizat și un număr de 4 autoturisme aparținând persoanelor implicate.

De asemenea, au fost puse în executare un număr de 4 mandate de aducere.

Cu ocazia activităților de percheziție au fost identificate și ridicate atât sume însemnate de bani în valută, cât și obiecte și înscrisuri care au legătură cu comiterea infracțiunilor.
               
Potrivit unui comunicat al DGA, din materialul de urmărire penală administrat în cauză, înregistrată la unitatea de parchet sus-menționată în baza sesizării polițiștilor anticorupție ai Serviciului Județean Anticorupție Maramureș, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în cursul perioadei 2021-2022, inculpații ar fi pretins și primit sume de bani având cuantumuri situate între 300 și 500 euro, de la un număr semnificativ de persoane interesate, în schimbul eliberării către acestea a adeverințelor de vaccinare fără să le fie administrată efectiv suspensia injectabilă. 
            

„În cursul zilei de 28.02.2022  procurorul de caz a dispus reținerea a 2 persoane, pe o perioadă de 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită în formă continuată. La data de 01.03.2022, unul dintre inculpați a fost prezentat Tribunalului Maramureș, cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile, admisă de instanță iar în referire la cel de-al doilea, procurorul a dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile. La data de 03.03.2022, procurorul a dispus reținerea unei alte persoane, având funcția de asistent-medical șef, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, ulterior fiind prezentată Tribunalului Maramureș cu propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile, admisă de instanță“ - au precizat reprezentanții DGA.


În cauză, se efectuează acte de urmărire penală vizând și alte persoane, pentru comiterea unor infracțiuni de corupție.
           
Polițiștii anticorupție au beneficiat de sprijin din partea Direcției de Operațiuni Speciale – Brigada de Operațiuni Speciale Cluj – Serviciul de Operațiuni Speciale Maramureș,  Direcției Generale Anticorupție – Direcția Anchete și  Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș.      

Sursa foto: DGA
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii