Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul subprefect Mihăiță Emil Vișoianu dă în judecată statul român prin Ministerul Apărării Naționale

ro

12 Aug, 2021 00:00 2354 Marime text
  • Fostul subprefect Mihăiță Emil Vișoianu a înregistrat un nou dosar pe rolul Tribunalului Constanța, secția civilă
  • Dosarul nr. 6.080/118/2021 are ca obiect anulare act. Pârât în dosar este statul român prin Ministerul Apărării Naționale
  • Vișoianu spune că printr-o HG, în 2020, Ministerul Apărării Naționale a rechiziționat peste 200 de hectare de teren în localitatea Lumina din județul Constanța
  • Printre hectarele pe care MApN urmează să le preia se află și terenul pe care le află imobilele părinților lui Vișoianu
 
 
 

Fostul subprefect Mihăiță Emil Vișoianu a înregistrat un nou dosar pe rolul Tribunalului Constanța, secția civilă.

Dosarul nr. 6.080/118/2021 are ca obiect anulare act. Pârât în dosar este statul român prin Ministerul Apărării Naționale.

Magistrații nu au stabilit încă un termen în acest caz.

Vișoianu spune că printr-o HG, în 2020, Ministerul Apărării Naționale a rechiziționat peste 200 de hectare de teren în localitatea Lumina din județul Constanța. Printre hectarele pe care MApN urmează să le preia se află și terenul pe care le află imobilele părinților lui Vișoianu.

De altfel, noul dosar are legătură cu un litigiu mai vechi inițiat de fostul subprefect, nemulțumit inițial de cuantumul despăgubirilor stabilite de Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor pentru casa părinților săi din Lumina.

Vișoianu s-a judecat pentru imobilele din Lumina ale părinților săi, preluate abuziv în timpul regimului comunist și recent a intrat în posesia despăgubirilor.

Litigiul în sine a durat mai mulți ani și a avut la bază dispoziția inițială a primarului din Lumina, ce datează din 2002, prin care s-a decis acordarea de despăgubiri pentru imobilul preluat abuziv fiind nerecunoscută inițial de Comisia Națională pentru Compensarea Imobilelor.

Mihăiță Emil Vișoianu a fost numit subprefect al Constanței prin HG nr. 83/31 ianuarie 2000, fiind eliberat din funcție un an mai târziu, prin HG nr. 53/11 ianuarie 2001. Totodată, acesta a fost director al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA, între anii 1998 – 1999.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


 
Citește și: 

Fost subprefect de Constanța, protagonistul unui proces pentru despăgubiri

Tribunalul Constanța, chemat să-i facă dreptate unui fost subprefect al județului. Când se va tranșa litigiul

Fost subprefect de Constanța, la judecată pentru despăgubiri. Declarațiile demnitarului

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii