Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul şef Permise, condamnat în dosarul carnetelor de şofer date fraudulos, eliberat

ro

07 Dec, 2016 20:31 2273 Marime text
Fostul şef de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş, Gheorghe Codruţ Vlăsceanu, condamnat în dosarul permiselor eliberate fraudulos, a fost eliberat, astăzi, de la Penitenciarul Mioveni, informează România TV. 

Tribunalul Argeş a menţinut decizia de eliberare a lui Vlăsceanu, şi a menţinut decizia Judecătoriei Piteşti din 1 noiembrie, în ciuda contestaţiei formulat de procurorii DNA Piteşti.

Pe 14 aprilie 2014, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv la 6 ani închisoare cu executare pentru fapte de corupţie pe fostul şef al Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş Gheorghe Codruţ Vlăsceanu, dar şi pe alţi oameni ai legii, printre care şi pe fostul său adjunct Vasile Voinea.

În rejudecare, instanţa supremă i-a redus pedeapsa lui Gheorghe Vlăsceanu de la 14 ani la 6 ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită, dispunând ca pedeapsă complementară interzicerea unor drepturi timp de 3 ani. Pedeapsa a fost redusă cu perioada în care acesta a fost reţinut şi arestat, respectiv din 14 iunie 2008 până în 7 august 2009.

Vasile Voinea, fostul adjunct al lui Vlăsceanu, a fost condamnat pentru luare de mită tot la 6 ani de închisoare cu executare, pedeapsa fiind redusă şi în cazul lui, de la 11 ani şi opt luni. Instanţa a mai dispus ca Voinea să aibă interdicţie de a exercita anumite drepturi încă trei ani după executarea pedepsei principale.

În decembrie 2008, procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată a 28 de inculpaţi, pentru fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş.

Potrivit DNA, în perioada 2006 - iunie 2008, în judeţul Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat, care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş.

Membrii acestui grup şi-au asumat mai multe "îndatoriri", respectiv racolarea persoanelor din mai multe judeţe interesate să obţină permisul de conducere prin coruperea unor funcţionari publici, schimbarea domiciliului viitorilor candidaţi, falsificarea documentelor necesare schimbării domiciliului, facilitarea promovării, în mod ilegal, a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

Procurorii au stabilit că Gheorghe Codruţ Vlăsceanu în calitate de şef al SPCRPCIV Argeş, a primit, în perioada martie 2008 - iunie 2008, suma de 13.250 de euro, 7.200 de lei şi produse în valoare de 1.550 de lei de la mai multe persoane, în scopul facilitării obţinerii frauduloase a permisului de conducere de către 32 de candidaţi şi al indeplinirii formalităţilor privind înmatricularea unui autoturism.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii