Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:08 18 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, judecat în dosarul terenurilor din Portul Tomis. Astăzi, primul termen

ro

24 Sep, 2021 11:56 682 Marime text
  • Fostul primar al municipiului Constanța - Decebal Făgădău și Marcela Enache, fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa au ajuns în fața instanței. 

Astăzi, 24 septembrie 2021, de la ora 11.30 la Tribunalul Constanța este programat primul termen în dosarul în care Decebal Făgădău, fost primar al municipiului Constanța, și Marcela Enache, fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa, au fost trimiși în judecată în dosarul terenurilor din Portul Tomis.

La ora stabilită au ajuns la instanță fostul primar al municipiului Constanța - Decebal Făgădău și Marcela Enache, fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa. 

Fostul primar Decebal Făgădău nu a dorit să facă declarații în fața presei înainte de a intra în sala de judecată. 

 Dosarul a fost instrumentat de Andrei Bodean, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța.
 
Amintim că judecătorul Gabriel Mustaţă a formulat o cere de abținere privind judecarea prezentei cauze.
 
Solicitarea magistratului a fost respinsă.
 
Potrivit DNA, Decebal Făgădău, la data presupusei fapte viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa) este bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Consiliul Local Constanţa este parte civilă.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și: 

Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela EnacheDosarul terenurilor din Portul Tomis, azi primul termen la Tribunal! Gabriel Mustaţă nu ar fi vrut să judece procesul!

Ti-a placut articolul?

Comentarii