Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:57 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul manager al SAJ Constanța a contestat raportul Agenției Naționale de Integritate. Când se judecă procesul

ro

06 Sep, 2022 00:00 1538 Marime text
  • Părți în cauză sunt Laurențiu Bădescu, în calitate de reclamant și, respectiv, Agenția Națională de Integritate, în calitate de pârât.
  • Dosarul este programat să se desfășoare la finele lunii octombrie 2022.
 
Judecătorii Curții de Apel Constanța au fost chemați să tranșeze conflictul dintre Laurențiu Bădescu, fostul manager al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, și Agenția Națională de Integritate.
 
Cazul se află în atenția Secției de Contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, unde a fost înregistrat cu obiectul „conflict de interese / incompatibilitate – constatate de ANI“.
 
Părți în cauză sunt Laurențiu Bădescu, în calitate de reclamant și, respectiv, Agenția Națională de Integritate, în calitate de pârât.
 
Dosarul este programat să se desfășoare la finele lunii octombrie 2022.
 
Ce a spus Agenția Națională de Integritate
 
Amintim, în luna august, Agenția Națională de Integritate a făcut public un comunicat cu privire la fostul manager al SAJ Constanța, în care vorbea despre „conflict de interese administrativ și sesizare parchet“.
 
Au spus reprezentanții ANI că „în perioada exercitării mandatului de manager general al S.A.J. Constanța (13 aprilie 2018 – 13 aprilie 2021), persoana evaluată a semnat mai multe acte administrative cu privire la încadrarea soției sale la Compartimentul de formare profesională a personalului medical și auxiliar din cadrul S.A.J. Constanța, aceasta obținând în perioada 2019 – 2021, venituri din salarii în sumă totală de 799.297 de lei“.
 
„Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 118, alin. (16), lit. c) din Legea nr. 95/2006“, se mai arată în comunicatul remis de ANI.
 
De asemenea, se precizează și că „totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Bădescu Laurențiu a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea atribuțiilor de serviciu a semnat acte administrative prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru soția sa“.
 
Se mai preciza în comunicat că „persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare“.
 
Facem precizarea că, la momentul înregistrării dosarului pe rolul Curții de Apel Constanța, am încercat să obținem un punct de vedere și din partea fostului manager al SAJ Constanța, iar în acest sens i-am transmis și un mesaj pe telefonul mobil, însă nu am primit răspuns.
 
Dacă fostul manager al SAJ Constanța ne va transmite un punct de vedere, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.
 
Oricare va fi decizia pe care Curtea de Apel Constanța o va lua în acest proces, ea va putea fi atacată în recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Fostul manager al Serviciului de Ambulanță Constanța, Laurențiu Bădescu, în atenția ANI. A fost sesizat și Parchetul
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii