Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:42 02 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostul consilier, Nicușor Nistorache continuă procesele împotriva Partidului Național Liberal, filiala Constanța

ro

29 Jun, 2021 00:00 554 Marime text

  • PNL Constanța a exclus doi aleși locali din cadrul Consiliului Local Corbu
  • Cei doi consilieri excluși își caută dreptatea în instanță, fiind acțiuni deschise pe rolul Tribunalului Constanța
  • Nistorache a înregistrat un nou dosar pe secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanța, având ca obiect - anulare act administrativ decizia nr.2/14.01.2021
  • Partidul Național Liberal, filiala Constanța are calitatea de pârât în dosar
 
 
PNL Constanța a exclus doi aleși locali din cadrul Consiliului Local Corbu. Cei doi consilieri excluși își caută dreptatea în instanță, fiind acțiuni deschise pe rolul Tribunalului Constanța.

Este vorba de consilierii Jean Criveanu și Nicușor Nistorache.
Cei doi cer magistraților anularea decizia de retragere a sprijinului politic și a pierderii funcției de consilier local.

Nistorache a depus, la Tribunalul Constanța, acțiune în data de 23 februarie 2021, unde a chemat Prefectura Constanța în instanță pentru anularea actului administrativ nr. 108/03.02.2021.

Pe 25 mai, Tribunalul Constanța s-a pronunțat, soluția pe scurt fiind următoarea: „Respinge actiunea promovata de reclamantul Nistorache Nicuşor, in contradictoriu cu pârâtul Prefectul Judetului Constanta, ca nefondată. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recurs ce va fi depus la Tribunalul Constanta. Pronuntata, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei, azi, 25.05.2021”.

Totodată  Nistorache a depus acțiune în instanță prin care a cerut anularea actului administrativ Decizia nr. 2/14.01.2021, împotriva Partidului Național Liberal – Filiala Constanța. Soluția pe scurt: „Admite excepţia necompetenţei materiale procesuale a Tribunalului Constanţa - Secţia de Contencios administrativ şi fiscal, invocată din oficiu. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Constanţa – Secţia I Civilă. Fără cale de atac. Pronun?ată astăzi, 22.04.2021”.

Luna aceasta, același Nicușor Nistorache a înregistrat un nou dosar  - 1420/118/2021 pe secţia de contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanța, având ca obiect:  anulare act administrativ decizia nr.2/14.01.2021.

Partidul Național Liberal, filiala Constanța are calitatea de pârât în dosar. Magistrații nu au stabilit deocamdată un termen.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Tensiuni în Consiliul Local Corbu. Doi foști consilieri PNL își caută dreptatea în instanță
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii