Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:53 14 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flagrant! Reținuți pentru introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc

ro

10 Mar, 2023 11:00 1301 Marime text


 
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București - Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Ilfov, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au documentat activitatea infracțională a două persoane bănuite de introducerea în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.
 
În ambele cauze, s-a reținut că bănuiții s-ar fi deplasat în Spania, de unde ar fi achiziționat peste 10  kilograme de cannabis și un kilogram de hașiș, respectiv aproximativ 10 kilograme de cannabis, pe care le-ar fi ambalat și expediat prin intermediul unei firme de curierat către România.
 
Astfel, la data de 8 martie a.c., persoanele bănuite au fost prinse, în flagrant delict, de către organele de urmărire penală în timp ce ridicau, din municipiul București, coletele expediate din Spania, în care se aflau disimulate drogurile de risc, ce erau destinate comercializării către consumatori din municipiul București și județul Ilfov.
 
La data de 9 martie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus, în cele două dosare distincte, reținerea, pentru 24 de ore, a celor două persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în ţară de droguri de risc și trafic de droguri de risc.
 
În cursul zilei de astăzi, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română și Biroul Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T.
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii