Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:37 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Flagrant în parcarea unui club de fiţe din Mamaia Mascaţii au „întrerupt“ o tranzacţie importantă. Peste 1.000 de pastile de ecstasy

ro

20 Jul, 2018 00:00 2354 Marime text
Trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa, trei tineri suspectaţi de trafic de droguri au fost condamnaţi, ieri, de Tribunalul Constanţa. Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. În faţa judecătorilor, inculpaţii au recunoscut faptele imputate de procurori.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa arată că, aproape de jumătatea lunii august 2017, ofiţerii sub acoperire au convenit cu unul dintre cei trei inculpaţi să se întâlnească pentru a le vinde 1.000 de pastile de ecstasy cu suma de 25 de lei/comprimat.
 
Tranzacţia a avut loc în parcarea unui club aflat în nordul staţiunii Mamaia. Cu ocazia percheziţiei, la venirea organelor de poliţie, unul dintre inculpaţi a aruncat pe jos mai multe comprimate, acestea fiind recuperate în scurt timp.
 
Ajunşi în faţa judecătorilor, toţi inculpaţii au recunoscut faptele imputate de către procurorii DIICOT Constanţa, astfel că instanţa a dispus următoarele pedepse: şase ani şi cinci luni de închisoare (contopire cu altă pedeapsă) - pentru un inculpat, trei ani cu suspendare sub supraveghere pentru un alt inculpat şi alţi trei ani de închisoare cu suspendare pentru cel de al treilea inculpat.
 
În continuare, Tribunalul Constanţa a dispus confiscarea specială a cantităţii de 4,2 grame pulbere şi a 19 comprimate ce conţin MDMA, a cantităţii de 970 de comprimate ce conţin MDMA. „Confiscă în folosul statului sumele de 1.880 de lei şi 50 de euro. Obligă inculpaţii la plata sumei de 9.000 de lei, câte 3.000 de lei fiecare (din care 8.000 de lei reprezentând contravaloarea actelor de urmărire penală efectuate (activităţi de prindere în flagrant şi percheziţie autoturism, audiere inculpaţi, analizarea probelor la laborator, depunerea probelor rămase la camera de corpuri delicte, punere în aplicare supraveghere tehnică şi redare activităţi de supraveghere tehnică etc.)“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii