Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv Timonierul constănțean Mihai Jorăscu, cercetat în dosarul naufragiului din Sicilia, nu va fi extrădat

ro

19 Apr, 2021 14:10 2939 Marime text

 
Curtea de Apel Constanța a respins azi cererea privind executarea mandatului european de arestare nr.7860/2020 emis la data de 22.02.2021 de judecatorul de instructie din cadrul Tribunalului din Palermo în dosarul nr.4462/2020 R.G.I.P. privind persoana solicitată Jorascu Mihai) și de predare a persoanei solicitate către autoritatile judiciare solicitante din Italia.
 
Totodată, instanța a revocat masura controlului judiciar dispusa fata de Mihai Jorăscu
 
„Solutia se comunica autoritatii judiciare emitente a mandatului european de arestare, Ministerului Justitiei si Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala - Biroul National Interpol din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române. Conform art. 275 alin.3 din codul de procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat ramân în sarcina acestuia. Cu drept de contestatie în 5 zile de la pronuntare“, potrivit minutei judecătorești.
 
Cel în cauză este cercetat în Italia pentru săvârşirea infracţiunilor de: ucidere din culpă şi participaţie penală la naufragiu, scufundare şi dezastru, prev. şi ped de art.110.art.428 şi art.589 Cod penal italian.
 
Numele timonierului Mihai Jorăscu este vehiculat în naufragiul din luna mai 2020, în zona San Vito Lo Capo - Sicilia - Italia.
 
Petrolierul Vulcanello, pe care se afla Jorăscu, ar fi lovit o barcă pe care se aflau trei pescari, care au murit în urma incidentului.
 
Ulterior naufragiului, petrolierul ar fi fost revopsit.
 
În cauză, anchetatorii din Italia cercetează și alte persoane.
 
Sursa foto: vesselfinder.com

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii