Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Detalii exclusive! Flagrant delict la Corbu Doi medici de familie din județul Constanța, reținuți pentru luare de mită și fals informatic

ro

12 Apr, 2022 22:16 23010 Marime text
Percheziții, persoane reținute în Constanța. Foto cu rol ilustrativ din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

Flagrant delict constatat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța astăzi, 12 aprilie 2022, la Corbu, într-un dosar penal privind vaccinări false!

Doi medici de familie au fost reținuți în această seară, alături de un al treilea suspect, bănuit a fi intermediar în cauză. Surse apropiate cazului au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că este vorba despre un medic de familie din Valu lui Traian, Cristian M., și, respectiv, un medic de familie din Corbu, respectiv Ioan Daniel R.

Totodată, surse judiciare au precizat, tot pentru ZIUA de Constanța, că au fost efectuate în cauză 13 percheziții domiciliare în Constanța și alte localități din județ.

Suspecții au fost reținuți în urma flagrantului delict organizat de procurori, sumele pretinse drept mită fiind de 600 și, respectiv, 1.000 de lei.

Aceleași surse au mai precizat că printre persoanele reținute în această seară s-ar afla un medic din Corbu și unul din Valu lui Traian, dar și o persoană din Corbu ce ar fi jucat rolul de intermediar.

Acuzațiile formulate în cauză sunt de luare de mită și fals informatic.

Din primele informații venite pe surse, se pare că ar fi fost vorba despre eliberarea de certificate de vaccinare fictive.

Persoanele reținute se bucură de prezumția de nevinovăție, potrivit legislației în vigoare.

Acestea au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca, cel mai probabil, în cursul zilei de mâine, 13 aprilie 2022, să fie sesizată instanța de judecată, respectiv Tribunalul Constanța, cu propunere de arestare preventivă.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii