Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exclusiv! Decizie de ultim moment în instanță! Este vizat Matei Vlad Pascu, din accidentul de la 2 Mai (MINUTĂ)

ro

08 Sep, 2023 16:12 5555 Marime text
 
 
  • Tânărul a cerut înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.
  • Acesta este cercetat în dosarul nr. 1505/P/2023 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.


Matei Vlad Pascu, din București, cercetat în dosarul accidentului de la 2 Mai, din județul Constanța, soldat cu decesul a doi tineri și rănirea altor trei, rămâne în stare de arest preventiv! Decizia a fost luată vineri, 8 septembrie 2023, de Judecătoria Mangalia și poate fi contestată la Tribunalul Constanța. Instanța a respins, ca neîntemeiată, cererea formulată de Pascu, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.
 
Oficial!
 

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpatului PASCU MATEI VLAD. În baza art. 236 al. 1 Cod procedură penală, rap. la art. 234 al. 1 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1-3 şi alin.4 lit. e) Cod procedură penală şi la art. 223 alin.2 Cod procedură penală, dispune prelungirea arestării preventive a inculpatului PASCU MATEI VLAD, cercetat în dosarul nr. 1505/P/2023 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului prevăzute de art. 192 alin. (1), (2) şi (3), art. 196 alin. (1) şi (4), art. 336 alin. (2) şi art. 338 alin. (1) din Codul Penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul Penal (Mandat de arestare preventivă nr. 15/UP din data de 20.08.2023), pentru o perioada de 30 zile, începând cu data de 19.09.2023 până la data de 18.10.2023, inclusiv. În baza art. 242 alin. 2 c.p.p., respinge, ca neîntemeiată, cererea formulată de inculpatul PASCU MATEI VLAD, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu. În baza art.275 alin. 3 C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 08.09.2023, ora 15:28.

 
În continuare, dosarul penal este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.
 
Conform magistraților, în sarcina inculpatului, se reţine că, „în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus, pe drumurile publice, un autovehiculul, pe drumul public, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.L (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului, fiind ulterior depistat pe raza localităţii Vama Veche“.
 
„Primele teste efectuate în cauză au relevat faptul că inculpatul se afla sub influenţa substanţelor psihoactive. În cauză, s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului P.M.V., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 20.08.2023. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie“, se mai arată în comunicatul oficial al procurorilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Avocatul Adrian Cuculis cere schimbarea încadrării juridice în accident de la 2 Mai, din ucidere din culpă în omor calificat! (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii