Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:57 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Efectele coronavirusului! Programul cu publicul de la Parchetul Judecătoriei Constanța și de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, suspendat

ro

20 Mar, 2020 00:00 3002 Marime text

Pentru limitarea răspândirii  infecțiilor cauzate de coronavirus, programul cu publicul în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța și în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța se suspendă până la data de 31 martie inclusiv. În acest context, cei care au de trimis diverse documente căre unitățile de parchet sunt rugați să înainteze cererile prin intermediul Poștei Române, fax ori e-mail.
 
În continuare, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța s-a decis suspendarea programului de audienţe cu publicul.
 
Astfel, pentru preluarea cererilor, memoriilor şi celorlalte sesizări ale justiţiabililor se va instala câte o cutie poştală la sediul fiecărui parchet din circumscripţie, urmând a fi ridicată corespondenţa în fiecare zi lucrătoare la orele 08.00, 12.00, 16.00.  
 
Ca metodă alternativă de comunicare a documentelor de la justiţiabili se vor folosi fax-ul/mail-ul fiecărui parchet/serviciile poştale.
 
Suspendarea activităţii de relaţii cu publicul, urmând ca cererile privind
prelungirea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, formulate în baza OUG nr. 195/2002 parchetului spre competentă soluţionare, să fie adresate prin poştă/mail/fax/căsuţă poştală. Despre modalitatea de soluţionare a acestor cereri, petenţii vor fi înştiinţaţi la adresa de mail indicată de aceştia, urmând a se face comunicarea şi către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa- Serviciul Rutier.
 
Modificarea circuitului de predare-primire a corespondenţei serviciului de
poştă civilă şi militară, activitate ce urmează a fi efectuată exclusiv în spaţiul destinat uzual primirii în audienţă, de la primul nivel al imobilului, cu excepţia comunicării documentelor clasificate ale căror reguli nu se schimbă.
 
„Modificarea accesului în incintă al persoanelor vizitatoare, care vor putea intra în sediile parchetelor după ce vor completa o declaraţie pe propria răspundere privind starea de sănătate sub aspectul simptomatologiei afecţiunilor respiratorii: stări febrile, dureri în gât, tuse, dificultăţi respiratorii. Se interzice accesul persoanelor care prezintă simptomatologia menţionată anterior sau în cazul în care din conţinutul declaraţiei scrise rezultă vreuna din situaţiile de risc“, se mai arată într-un ordin al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța .
 
De menționat că aplicarea este valabilă până la data de 31 martie, cu posibilitatea prelungirii sau modificării acestora.
 
Este de menționat că în prezent, pentru prelungirea dovezilor de circulație, persoanele interesate vor formula o cerere pe care vor depune exclusiv prin fax sau e-mail la care vor fi înstiințați despre modalitatea de soluționare a cererii.
 
De asemenea, persoanele care au primit înștiințare pentru a se prezenta la unitatea de parchet în vederea ridicării actului la care înștiințarea face referire, vor primi documentele exclusiv în format electronic la o adresă de e-mail indicată.
 
Citește și
 
Stare de urgență din cauza coronavirusului! Unul dintre dosarele lui Nicuşor Constantinescu, fostul șef al CJC, a fost suspendat

România, în stare de urgență din cauza coronavirusului!
Justiția din Constanța resimte primele efecte. Mai multe dosare penale, suspendate

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii