Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două persoane, reținute pentru trafic de minori. Ce alte acuzații li se aduc

ro

18 Nov, 2020 13:01 1266 Marime text
  • Doi inculpați au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane.
  • Cei doi indivizi au recrutat și trimis mai multe persoane în Germania, în vederea practicării prostituției.

Doi inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore la data de 17 noiembrie, de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și complicitate la trafic de persoane.

Cei doi inculpați au constituit, alături de alte persoane, o grupare infracțională în scopul comiterii unor infracțiuni de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

În perioada 2012 – 2017, prin inducere în eroare (promisiuni de căsătorie) și profitând de starea de vădită vulnerabilitate a mai multor persoane vătămate, inculpații le-au recrutat, transportat, adăpostit în mai multe locații de pe teritoriul Germaniei și le-au constrâns în vederea practicării prostituției în beneficiul grupării.

În cursul zilei de astăzi, cei doi inculpați vor fi prezentați Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, transmit reporezentanții DIICOT.

Sursă foto: DIICOT
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii