Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul terenurilor din Portul Tomis! S-a stabilit primul termen! Inculpați, Decebal Făgădău și Marcela Enache

ro

22 Jul, 2021 00:00 2263 Marime text
 
  • Judecătorul Mustaţă a formulat o cere de abținere privind judecarea dosarului.
 

Judecătorul Gabriel Mustaţă, de la Tribunalul Constanța, a stabilit primul termen în dosarul în care Andrei Bodean, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, a dispus trimiterea în judecată atât a lui Decebal Făgădău, fost primar al municipiului Constanța, cât și a Marcelei Enache, fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa.
 
Primul termen al cauzei a fost stabilit pentru data de 24 septembrie 2021.
 
Oricare va fi decizia judecătorului Gabriel Mustaţă, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim că judecătorul Mustaţă a formulat o cere de abținere privind judecarea dosarului.
 
Cererea judecătorului Gabriel Mustaţă a fost respinsă.
 
Potrivit DNA, Decebal Făgădău, la data presupusei fapte viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța, suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Marcela Enache, (fostul secretar general al municipiului, din cadrul Consiliului Local Constanţa) este bănuită de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Consiliul Local Constanţa este parte civilă.
 
În rechizitoriu, procurorul șef Andrei Bodean a reținut că, în cursul anului 2015, inculpații Decebal Făgădău și Marcela Enache și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a trei terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța.
 
Prin aceste demersuri inculpații ar fi produs patrimoniului municipiului Constanța un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obținerea unui folos necuvenit pentru cumpărători, conform DNA.
 
Cele trei terenuri (în suprafață totală de peste 1000 de metri pătrați) se află în Portul Turistic Tomis, unde în urmă cu aproximativ 20 de ani s-a început ridicarea unui bloc iar proiectul nu s-a mai terminat nici în ziua de azi.
 
Într-un alt dosar, Decebal Făgădău este judecat de Ştefania Pârlogea, de Tribunalul Constanţa, alături de Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Decebal Făgădău și Radu Mazăre, trimiși în judecată de DNA, alături de alți angajați ai Primăriei Constanța. Pronunţare azi!
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii