Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:08 26 09 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul Retrocedărilor Chițac cere 600.000 de euro, de la Mazăre, pentru Constanța. Tribunalul Constanța amână pronunțarea, a șasea oară!

ro

01 Jun, 2022 00:00 1001 Marime text
  • Este vorba despre dosarul 2513/118/2021, deschis de primarul Vergil Chițac în numele UAT Constanța încă din luna aprilie 2021.
  • În acest dosar, obiectul este reprezentat de „pretenții“, suma exactă ridicându-se la 615.171,4 euro.
  • Cazul se află în atenția completului Fond Civil 6 al Secției I Civile, prezidat de magistratul Loredana Mesrobian.
 
Dosarul în care actualul primar Vergil Chițac cere, în numele Constanței, peste 600.000 de euro de la fostul primar Radu Mazăre și alți protagoniști ai Dosarului Retrocedărilor nu va primi un verdict prea curând.
 
Judecătorii Secției I Civile a Tribunalului Constanța au decis ieri, 31 mai 2022, amânarea pronunțării unui verdict, pentru a șasea oară!
 
Este vorba despre dosarul 2513/118/2021, deschis de primarul Vergil Chițac în numele UAT Constanța încă din luna aprilie 2021.
 
Ieri, instanța a decis să amâne pronunțarea verdictului la data de 7 iunie 2022.
 
Verdictul în cauză este așteptat din luna aprilie, când, la data de 12 aprilie 2022, instanța a anunțat că amână pronunțarea pe 19 aprilie.
 
Au urmat noi amânări de pronunțare pentru datele de 26 aprilie 2022, 5 mai, 17 mai, 31 mai și, ultima amânare, pentru 7 iunie.
 
Se cer 615.171,4 euro
 
Amintim, în acest dosar, obiectul este reprezentat de „pretenții“, suma exactă ridicându-se la 615.171,4 euro.
 
Lista pârâților este deschisă de fostul primar Radu Ștefan Mazăre și continuă cu Constantin Racu, Daniela Ramona Dospinescu, Ion Marica, Nicușor Daniel Constantinescu, Cristian Talpău, Nora Alina Chircă, Mihai Sergiu Ceacîreanu, Ruxandra Luminița Darie și Marius și Carmen Pușcași.
 
Dosarul acesta este strâns legat de Dosarul Retrocedărilor din Constanța, cauza penală în care pârâții, în frunte cu Radu Ștefan Mazăre, au fost condamnați de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, în legătură cu modalitatea prin care au fost retrocedate mai multe terenuri din Constanța și Mamaia.
 
Astfel, prin Decizia 32/A/07.02.2019 a Curții Supreme, fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de detenție.
 
La rândul său, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost condamnat la cinci ani de închisoare, Constantin Racu: şase ani şi zece luni de închisoare, Daniela Ramona Dospinescu: şapte ani şi şase luni de închisoare, iar Ion Marica, la cinci ani de închisoare.
 
Nu în ultimul rând, Ruxandra Luminiţa Darie a luat  doi ani de închisoare cu suspendare condiţionată a executării pedepsei pe un termen de încercare de patru ani, Marius Puşcaşi - trei ani de închisoare, iar Carmen Puşcaşi: trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere a executării pedepsei rezultante pe un termen de încercare de cinci ani.
 
Cazul se află în atenția completului Fond Civil 6 al Secției I Civile, prezidat de magistratul Loredana Mesrobian.
 
Oricare va fi decizia Tribunalului Constanța, ea va putea fi atacată de părțile nemulțumite la instanța superioară, respectiv, Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Dosarul Retrocedărilor. Ce s-a ales de „urganaul financiar“ lansat de Primăria Constanța
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii