Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:20 09 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi dintre cei trei inculpați din dosarul lui Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie, au scăpat de orice interdicție

ro

02 Nov, 2020 00:00 1693 Marime text
  • Tribunalul Constanța, i-a scos pe cei trei din arest la domiciliu și i-a plasat sub control judiciar, la cererea procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța.
  • Decizia privind revocarea controlului judiciar nu este definitivă.

Tribunalul Constanța a decis la finele săptămânii trecute să revoce măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de doi dintre cei trei inculpați din dosarul lui Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie.
 
Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Amintim că cele trei persoane cercetate pentru infracțiuni de dare de mită, trafic de influență, evaziune fiscală au făcut înțelegeri cu procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța!
 
În prezența apărătorilor aleși, inculpații au declarat expres că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și sunt de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora.
 

Dosarele, Tribunalul Constanța

 
Dosarele de urmărire penală privindu-i pe cei trei inculpați, împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Constanța. Primele termene au fost stabilite pentru luna viitoare.
 
Procurorii DNA fac precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
De menționat că aproape de finele lunii august 2020, prin decizia 92/2020, Tribunalul Constanța, i-a scos pe cei trei din arest la domiciliu și i-a plasat sub control judiciar, la cererea procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța.
 
În prezenta cauză, Cornel Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie, județul Constanța, este bănuit de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.

 
 
Citește și
 
Toți inculpații din dosarul lui Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie, au făcut înțelegeri cu DNA Constanța
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii